Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τα "προαπαιτούμενα" στο ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου

Στο ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να "κλειδώσει" η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης ενόψει της αξιολόγησης της τρόικα.
Ζητούμενο για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους παραμένει η στάση των βουλευτών τους εντός του Κοινοβουλίου σε κρίσιμα νομοσχέδια που θα τεθούν προς ψήφιση.
Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη με συνεχείς συσκέψεις χαράσσουν την δική τους γραμμή άμυνας, τόσο σε σχέση με τους "επίφοβους" βουλευτές εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και απέναντι σε ρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσουν "γαλάζιοι" υπουργοί και αποτελούν κόκκινη γραμμή για το ΠΑΣΟΚ.
Κρας τεστ σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να αποτελέσουν οι δυο νόμοι που θα προωθηθούν στη Βουλή για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και για το λοκ άουτ, με τους συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου να υπενθυμίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχτούν άμεση ή έμμεση επαναφορά θέματος ομαδικών απολύσεων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από τις ΗΠΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους στενούς του συνεργάτες μέσω των οποίων διαμηνύει ότι "η χώρα δεν πρέπει να δεχθεί καμία πίεση και πως συμφωνία θα υπάρξει μόνον σε πολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη".
Μέχρι τότε, στο ΠΑΣΟΚ νούμερο ένα στόχος αποτελεί η εμφάνιση μιας ενιαίας γραμμής μεταξύ των βουλευτών και η εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές σε κρίσιμα νομοσχέδια.
Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη των βουλευτών του γ' θερινού τμήματος υπό τον γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα, όπου αναμένεται να συζητήσουν για τα «προαπαιτούμενα» και τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ.
Ήδη στο "πράσινο" στρατόπεδο κόκκινο πανί αποτελούν πιθανές αλλαγές στο ασφαλιστικό και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου