Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή «Πενταλούδες» αποφάσισε την Τετάρτη το βράδυ κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ,παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του Χαλκείου.

dimotiko symvoulio Ο Δήμαρχος  Μανόλης Μαργαρίτης ,ο ειδικός σύμβουλος του δήμου κ. Τσούκλερης και ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, προσπάθησαν να πείσουν τους παρευρισκόμενους ( χωρίς να το πετύχουν ), ότι ο ΣΜΑ δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή.
 Αντίθετη με την εγκατάσταση ΣΜΑ στις «Παντελούδες» ολόκληρη η αντιπολίτευση, με τον κ. Μαϊτό να ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή σχετικά με τους χειρισμούς της στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού όπως υποστήριξε χωρίς να υπάρχει καν τεχνική μελέτη,
ο δήμος έχει προχωρήσει στην αγορά των μηχανημάτων του ΣΜΑ. «Πάμε δηλαδή να φτιάξουμε ένα σπίτι και αγοράζουμε πρώτα τη ντουλάπα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ο επικεφαλής της μείζωνος μειοψηφίας σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη σε ένα τέτοιο έργο κι αυτό θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν από τη δημοτική αρχή. «Δεν υπάρχει ούτε μια μελέτη που να δημιουργεί την αναγκαιότητα για κατασκευή ΣΜΑ στη Νάξο. Υπάρχει αντίσταση από την τοπική κοινωνία και ακόμα, από τη συγκεκριμένη περιοχή περνάνε ρυάκες που αργότερα θα καταλήγουν στο φράγμα Τσικαλαριού. Η παράταξη μου είναι αντίθετη με την εγκατάσταση ΣΜΑ στις «Παντελούδες» και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Νάξου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαϊτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου