Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ψηφιακή υπηρεσία από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

SYMBOYLEYTIKHΤο Επιμελητήριο Κυκλάδων αναγνωρίζει ότι είναι περισσότερο από αναγκαίο, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να υποστηριχθούν αποτελεσματικά προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κρισιμότητα της κατάστασης, ώστε να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και τις θέσεις εργασίας που αυτές προσφέρουν.

Για το λόγο αυτό υλοποιεί μια ψηφιακή υπηρεσία, μέσω της οποίας κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας θα μπορεί να αναζητά συμβουλευτική υποστήριξηαπό εξειδικευμένους σε διάφορα πεδία εμπειρογνώμονες, προκειμένου να λάβει βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την στήριξη της επιχείρησής του.
Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης, είναι η επιλογή 100 Κυκλαδικών επιχειρήσεων που θα ωφεληθούν από την υπηρεσία που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.
Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλλει αίτηση ως δυνητικός τελικός ωφελούμενος στο πρόγραμμα, εφόσον θα πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
*είναι υφιστάμενη επιχείρηση εγκατεστημένη στο Νομό Κυκλάδων,
* είναι μέλος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ταμειακώς ενήμερη απέναντι στον φορέα,
* είναι μικρομεσαία επιχείρηση.
Η τελική επιλογή θα γίνεται με βάση τη σειρά προτεραιότητας, όπως αυτή θα αποδεικνύεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης από την επιχείρηση στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων (ΑΜΚΕ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων).
Εφόσον υπάρξουν υπεράριθμες αιτήσεις επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο έργο ως τελικώς ωφελουμένων, θα εξετασθεί η πιθανότητα αύξησης του αρχικού στόχου.
Στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης, ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων με υψηλή εξειδίκευση σε επιμέρους τομείς που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα (φορολογία, ασφαλιστικά θέματα, οργάνωση & διοίκηση επιχειρήσεων, χρηματοοικονομική διαχείριση, σύγχρονες τεχνολογίες):
* Θα επισκεφθούν τις έδρες των τοπικών επιχειρήσεων,
*Θα καταγράψουν τα προβλήματα / θέματα που αντιμετωπίζει η κάθε επιχείρηση, με χρήση ειδικού Ερωτηματολογίου Ανίχνευσης Αναγκών και θα συντάξουν Αναφορά Επίσκεψης.
Στο ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνεται πλήρης ανάλυση των προβλημάτων / θεμάτων που αντιμετωπίζει η υπό εξέταση επιχείρηση, καθώς και προτεινόμενες μέθοδοι αντιμετώπισης αυτών.
Στη συνέχεια αφού καταγραφούν όλα τα προβλήματα/θέματα που αντιμετωπίζει μια τυπική μικρομεσαία κυκλαδική επιχείρηση καθώς και οι προτεινόμενες μέθοδοι αντιμετώπισης αυτών, θα συνταχθούν πλάνα καθοδήγησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων/θεμάτων που εντοπίστηκαν. Τα πλάνα αυτά θα αποτελέσουν υλικό για τη σύνταξη του «Οδηγού επιβίωσης των Κυκλαδικών επιχειρήσεων στην Κρίση», στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθες ενότητες:
*Καθοδήγηση στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινής τους λειτουργίας,
*Χρήσιμα εργαλεία για καθημερινή χρήση από τους επιχειρηματίες και τα στελέχη τους για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των λειτουργιών τους (μεθοδολογίες, υποδείγματα, εργαλεία Πληροφορικής κ.λπ.),
*Πλάνο καθοδήγησης για τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, προκειμένου αυτές να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους,
*Εργαλεία υποστήριξης των διαδικασιών χάραξης στρατηγικής και λήψης αποφάσεων προς διευκόλυνση των διαδικασιών διοίκησης της επιχείρησης,
*Υποδείγματα εγγράφων εξαιρετικά σημαντικών για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και την αντιμετώπιση πιεστικών αναγκών της (π.χ. αίτημα αναδιαπραγμάτευσης τραπεζικού δανείου),
* Χρήσιμες συμβουλές σε σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον μιας επιχείρησης (πλάνο διαδοχής, μεταβίβαση επιχείρησης, συνταξιοδότηση επιχειρηματία).
Ο οδηγός αυτός θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου www.e-kyklades.gr με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους τελικούς χρήστες. Οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλλουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τα στελέχη της Ομάδας Έργου (με χρήση ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας, οι απαντήσεις των οποίων θα ενσωματώνονται στον Οδηγό στην αμέσως επόμενη επικαιροποίησή του).
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις παρακαλούνται να αποστείλουν τηνεπισυναπτόμενη αίτηση στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων, στο fax 22810 86555. Παρακαλούμε θερμά, λόγω του μεγάλου αριθμού μελών, επικοινωνείτε μαζί μας μόνο μέσω e-mail: info@etapcycladescc.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου