Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ισορροπίες στον δρόμο προς το συνέδριο θα επιδιώξει ο Βενιζέλος...




Από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τις φωτογραφίες με τον Μπαράκ Ομπάμα, πίσω στην σκληρή πραγματικότητα του εσωτερικού του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα και...
μεταξύ όλων των άλλων, κυβερνητικών του υποχρεώσεων, θα πρέπει να οργανώσει την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κρατώντας ευχαριστημένους τόσο τους «συμμάχους» του ΠΑΣΟΚ στο νέο εγχείρημα, όσο κυρίως τις διαφορετικές φυλές του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του.
Κοινό τόπο για τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το γεγονός ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στην πορεία προς το συνέδριο τίθεται και θέμα ηγεσίας. Ακόμα, δε, και όσοι δεν το θέτουν ευθέως, εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό ότι θα τεθεί εκ των πραγμάτων μετά τις επόμενες εκλογές.
Ήδη, στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου έχει επανέλθει το θέμα των συνεργασιών την επομένη των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων πολλοί εκ των «δελφινών», όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σκανδαλίδης και σε μικρότερο βαθμο ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχουν ενίοτε ταχθεί υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, κάτι που εκτιμάται ως εξαιρετικά δύσκολο υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ακόμα και οι τελευταίες αναφορές του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», έχουν ερμηνευτεί από στελέχη του κόμματος ως ένα πρώτο «κλείσιμο του ματιού» στο κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί έναν κυβερνητικό εταίρο στο μέλλον, εφόσον αυτή η πρωτιά επιβεβαιωθεί στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι η επίσημη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται σε ανοιχτό «πόλεμο» με την Κουμουνδούρου.
Ακόμα πάντως και μεταξύ αυτών που δεν βλέπουν με καλό μάτι μία μελλοντική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας κάτι τέτοιο ως ανακολουθία σε σχέση με τη σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ, ολοένα και λιγοστεύουν όσοι τάσσονται υπέρ της συνέχισης της σημερινής σύμπραξης με τη ΝΔ. Στο τραπέζι πλέον πέφτει και η εναλλακτική της παραμονής στην αντιπολίτευση «για κάποιο διάστημ», όπως λένε, εκτιμώντας ότι η ανασυγκρότηση που θα τους επιτρέψει αυτή η θέση να επιτύχουν, θα τους επαναφέρει κάποια στιγμή στην κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου