Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πολλοί οι καινούργιοι στο νέο δημοτικό συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων – Ποιοι έφυγαν, ποιοι ήρθαν (όλα τα ονόματα)

epikefalis paratakseonΠοιοι πήραν τη… Στροφή στο Μέλλον
 Στην παράταξη του Μανόλη Μαργαρίτη, που κέρδισε τις εκλογές το Μάη, την έδρα τους, από τους… παλιούς εξασφάλισαν 6 δημοτικοί σύμβουλοι που μάλιστα και οι 6 θεωρούνται «πρωτοκλασάτοι» και υπηρέτησαν το δήμο από τη θέση του αντιδημάρχου οι 5 και από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο 60ς, τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Πρόκειται για τους: Λιανός Δημήτρης, Πρωτονοτάριος Τοτόμης, Πολυκρέτης Μανώλης, Μαυρομάτης Φώτης, Ανευλαβής Αργύρης και Μανιός Δημήτρης.

Εκτός δημοτικού συμβουλίου έμειναν, ενώ έθεσαν υποψηφιότητα με την παράταξη του δημάρχου, οι: Ψαρράς Απόστολος, Καραπάτης Τζίμης, Μανιός Αντώνης και Σιγάλας Μαρίνος. Εκτός δημοτικού συμβουλίου και η κ. Κατερίνα Συμιγδαλά (απερχόμενη αντιδήμαρχος Κουφονησίου) η οποία στις εκλογές του Μάη είχε αλλάξει στρατόπεδο και ήταν υποψήφια με την παράταξη του κ. Νίκου Μαϊτού.
Εκτός των πραγμάτων όμως έμειναν με δική τους απόφαση, αφού δεν ήταν υποψήφιοι στις εκλογές οι: Φρατζέσκος Στέφανος, Γιάννης Μαργαρίτης (εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος), Ελευθερίου Λευτέρης, Ηλίας Μάνης (Σχοινούσα) και Μελπωμένη Ζούλη (Ηρακλειά).
Τα νέα πρόσωπα από την πλευρά της πλειοψηφίας που κέρδισαν τις έδρες του δημοτικού συμβουλίου είναι οι: Σέργης Νίκος, Βαθρακοκοίλης Νίκος, Τσολάκης Γιάννης, Μαρούλης Μιχάλης, Σιδερής Νίκος, Πράσινος Μιχάλης (Δονούσα), Γαβαλάς Γιάννης (Ηρακλειά), Φωστιέρης Παναγιώτης (Κουφονήσι) και Σίμου Νικολέτα (Σχοινούσα).
 Ριζικές αλλαγές στη μειοψηφία
 Ριζικές είναι οι αλλαγές στη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αφού από τους 11 δημοτικούς συμβούλους οι 10 είναι νέα πρόσωπα!
Στη μείζων μειοψηφία, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Μαϊτός, μετά και την αποποίηση της εκλογής του Νίκου Μαράκη, κανένας δημοτικός σύμβουλος από τους παλιούς δεν θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο!
Αυτοί που απαρτίζουν πλέον τη μείζων μειοψηφία για τα επόμενα 5 χρόνια είναι οι: Νίκος Μαϊτός, Σέργης Σταμάτης, Σπυριδάκη Μαρούσα, Αξαόπουλος Γιάννης, Φραγκίσκος Νίκος, Κορακίτης Μανόλης, Χουζούρης Νίκος και Μαράκης Γιάννης.
Εκτός δημοτικού συμβουλίου, ενώ έθεσαν υποψηφιότητα, μένουν οι: Γιώργος Καραμανής και Στάθης Αγγελής, ενώ εκτός με τη δική τους θέληση, αφού δεν ήταν υποψήφιοι, μένουν και οι: Στάθης Πιτταράς, Καπούνης Δημήτρης, Ψαρρά Κατερίνα, Μανιός Στέφανος, Ζούλης Γιώργος και Γιακουμής Ιάκωβος (που ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια).
Αλλαγές όμως έχουμε και στην ελάσσων μειοψηφία αφού η παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας» εξέλεξε 2 δημοτικούς συμβούλους αυτή τη φορά. Τον επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Βρούτση και τον Αντώνη Βασαλάκη. Ο κ. Δημήτρης Βασαλάκης που εκπροσωπούσε τους τελευταίους μήνες την παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο δεν εκλέχτηκε στις εκλογές του Μάη.
Σε ότι αφορά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η κ. Ευδοκία Ψαρρά (επικεφαλής της παράταξης) διατηρεί την έδρα της και για τα επόμενα 5 χρόνια.
πηγη Nαxos now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου