Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

NISSAKI Beach Restaurant (St. George Beach, Naxos)

Ρεπορτάζ.  ΝΑΞΟΣ NEWS

Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της πόλης της Νάξου, την παραλία του Αγίου Γεωργίου, πολλοί από τους επισκέπτες καθημερινά επιλέγουν να κολυμπήσουν ή να απολαύσουν το ιδιαίτερο τοπίο παίρνοντας το γεύμα ή το δείπνο τους. Στο NISSAKI, η γαστρονομία εμπνέεται από τη θάλασσα και το Διόνυσο κι εσύ απλά θα επιλέξεις τις γεύσεις που θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας.
Αμέσως μετά από μια υποδοχή αυθεντικά ευγενική, καταλαμβάνουμε τη θέση μας σε ένα από τα τραπέζια του NISSAKI την ώρα που ο ήλιος δύει και το τοπίο παίρνει ένα θερμό πορτοκαλί χρώμα, ενώ εμείς παραλαμβάνουμε
τον κατάλογο με το μενού.



Γεύσεις από Ελλάδα που η μαεστρία του σεφ τις κάνει να απογειώνονται, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα, ιδιαίτερα τα μοναδικά τυριά της Νάξου και φυσικά τα φρέσκα ψάρια.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι η πλούσια λίστα κρασιών και ιδιαίτερα η χρυσή λίστα στην οποία περιλαμβάνεται και το “Κορμιλίτσα” από τη χρυσή συλλογή TSANTALI, που είναι από το Άγιο Όρος και κυρίως εξάγεται στη Ρωσία.

Έτσι το NISSAKI, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Wine Restaurant και οι λάτρεις του οίνου είναι βέβαιο ότι εδώ θα τον απολαύσουν.

Δεν λείπει και το χύμα βαρελίσιο κρασί από τα αμπέλια της Νάξου ή της Κρήτης.



Η ποικιλία ελληνικών ντιπ με τζατζίκι και φάβα από τη γειτονική Σχοινούσα, συνοδευμένα με πολύσπορα κριτσίνια, αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή για αρχή.

Η πράσινη σαλάτα με φύλλα ρόκας, μαρούλι, λιαστή ντομάτα και ένα εξαιρετικό πικάντικο κεφαλοτύρι Νάξου, "αρωματισμένη"  με σωσ βαλσάμικου, ήταν ευχάριστα δροσερή, ενώ οι σωστές αναλογίες των υλικών έδιναν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα.

Ξεκινήσαμε με μια χειροποίητη τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, ναξιώτικα τυριά και μυρωδικά, γαρνιρισμένη με σως μπαλσάμικο, που ήταν τόσο πλούσια σε γεύσεις όσο είναι και στα υλικά που περιέχει. Υπερισχύει φυσικά η “γλυκερή” γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών που ισορροπεί όμως θαυμάσια με τα εξαιρετικής γεύσης ναξιώτικα τυριά.
  
Για το κεμπάπ ψημένο σε κληματόβεργα σερβιρισμένο πάνω σε αφράτη πίτα καλαμποκιού, που συνοδεύεται από γευστικότατο γιαούρτι Νάξου, είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τη γευστική εμπειρία μας. Άψογο ψήσιμο, ζουμερή γεύση από πολύ καλή ποιότητα κρέατος με όσα προσθέτει η κληματόβεργα, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.



Για εκείνους που αναζητούν νέα αρώματα και γευστικούς συνδυασμούς και προτιμούν το ψάρι, θα συστήσουμε ανεπιφύλακτα το φιλέτο φρέσκου σολωμού με πράσα και κρέμα από κρόκο Κοζάνης.
 
Για γλυκό δοκιμάσαμε τη σοκολάτα μαρκίζ με σως μπανάνα και μαύρο ρούμι, στολισμένη με φύλλο φρέσκιας μέντας. Ένα γλυκό με φίνα γεύση, που ο σεφ όταν το παρασκεύαζε ήταν σίγουρα σε μεγάλα κέφια. 
 
Το service γρήγορο και επικοινωνιακό.
 
Μέση τιμή κατ’ άτομο για γεύμα ή δείπνο: 20 – 25 ευρώ.
 
Τηλέφωνο: (+30) 22850 25710

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου