Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στα 24.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο Τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ÁÈÇÍÁ ÖÏÉÔÇÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2012 (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θέτει ως εισοδηματικό όριο για τη διεκδίκηση μετεγγραφής τα 24.000 ευρώ, ενώ η τελική απόφαση για τον αριθμό φοιτητών που θα δεχτεί το κάθε τμήμα θα λαμβάνεται από τα ίδια τα ιδρύματα.
Επίσης σύμφωνα με το «Έθνος»:
- Θα υπάρχει μέριμνα, έτσι ώστε, αδέρφια φοιτητές να μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη. Έτσι, κάθε οικογένεια θα συντηρεί 2 και όχι 3 σπίτια.

- Θα μπορεί να γίνεται ανταλλαγή φοιτητών από ίδρυμα σε ίδρυμα. Και έτσι δεν θα επιβαρύνονται τα πανεπιστήμια.
- Όσοι υποψήφιοι υπάγονται στις κατηγορίες, τριτέκνων και πολυτέκνων αναμένεται να διευκρινισθεί αν θα μπορούν να πάρουν ελεύθερη μετεγγραφή. Αυτό θα δώσει ανάσα σε πολλές οικογένειες.
- Οι μετεγγραφές θα γίνονται στην αρχή της χρονιάς με διαδικασίες - εξπρές
- Η τελική επιλογή για τις μετεγγραφές θα γίνεται από τα ίδια τα ιδρύματα
Λοβέρδος: «Διορθώσεις», όχι κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
Την ίδια ώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο «διορθώσεων» στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α' Λυκείου άφησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο συγκεκριμένος θεσμός.
Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε: «Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων. Σε κριμένες κατηγόριες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις. Στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η Πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος» επισήμανε.
Ο υπουργός επισήμανε ότι «θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μας δείξει οριζόντια αποτυχία στην Α' Λυκείου είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε υπέρ της ορθής εφαρμογής του μέτρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου