Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Βενιζέλος: Τίθεται εκ των πραγμάτων το ερώτημα των πρόωρων εκλογών...


Το ερώτημα αν οι κάλπες της Κυριακής θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «τίθεται εκ των πραγμάτων», δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «θα απαντήσει ο ελληνικός λαός αναλαμβάνοντας την ευθύνη της απάντησής του».

«Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα δείξει και στην κάλπη αυτό που νοιώθουμε ως κοινή αίσθηση: πως η ελληνική κοινωνία θέλει να μείνουν τα πράγματα ασφαλή και σταθερά. Ότι οι Έλληνες θέλουν να προστατεύσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σκληρές θυσίες που υπέστησαν, οι οποίες ήδη πιάνουν τόπο», προσθέτει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».

Για το αν η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2015, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά, επίσης, ότι αυτό θα το αποφασίσει την Κυριακή ο λαός με την ψήφο του.

Την ίδια ώρα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κομματικοποίησε με άτεχνο και ωμό τρόπο», όχι μόνο τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τον πρώτο γύρο.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνει πρόσκληση πανστρατιάς προς «όλα τα στελέχη και τις αντιλήψεις της προοδευτικής παράταξης». Η «πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι είναι τώρα η ώρα «να αξιοποιηθούν στην κυβέρνηση εθνικής ανάγκης όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή ο Ευ. Βενιζέλος σημειώνει ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικών αντανακλαστικών και επισημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα υπάρχουν «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανεξαρτήτως οικονομικών συνθηκών, ενώ σε άλλες όχι, επίσης ανεξαρτήτως οικονομικών συνθηκών».

«Κακώς συνεπώς συνδέουμε τα φαινόμενα αυτά κατά τρόπο ευθύγραμμο με την οικονομική κρίση. Επίσης, είναι προφανές ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών, η συνεχής χυδαιολογία κατά του πολιτικού προσωπικού και κατά της ίδιας της πολιτικής ζωής του τόπου, δίνει σε πολλούς αφορμή ή ευκαιρία να εκφραστούν με έναν δήθεν αντισυμβατικό τρόπο, δηλαδή, με βίαιο, ακροδεξιό, φασιστικό τρόπο», συμπληρώνει.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου