Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ράβε – ξήλωνε για τους «αντάρτες»...

 

Aργά το βράδυ, η κρίσιμη ψηφοφορία...
Έντονες διαβουλεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή πραγματοποιούνται στη Bουλή προκειμένου να πειστούν οι διαφωνούντες βουλευτές της συγκυβέρνησης και να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι αντιδράσεις έχουν καμφθεί μετά και τη νέα διατύπωση από τον Κ. Χατζηδάκη που αφορούν τις ρυθμίσεις για το γάλα, αλλά κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά. «Μέχρι να ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος» σημείωνε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος από τη ΝΔ. 

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πήραν τον λόγο στην συζήτηση που έγινε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Εμπορίου και εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους.

Μιχ. ΚασσήςΘ. Μωραίτης και Γ. Βλάχος ζήτησαν να υπάρξουν αλλαγές στην επίμαχη ρύθμιση σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα την υπερψηφίσουν.

Το παρασκήνιο εκτός ολομέλειας 
Την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών και στην κυβέρνηση έβλεπαν ότι οι αντιδράσεις, οι ενστάσεις και οι προειδοποιήσεις από «γαλάζιους» και «πράσινους» βουλευτές συνεχιζόντουσαν για τις ρυθμίσεις στο γάλα, ο Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε σε σύσκεψη τον Αθ. Τσαυτάρη αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Έτσι αποφασίστηκε η ρύθμιση να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα τεχνικά ζητήματα της παστερίωσης. Επίσης επιστρέφουν οι τρεις κατηγορίες γάλακτος κάτι που φαίνεται να ικανοποιεί τους διαφωνούντες.

Η πρώτη κατηγορία αφορά το γάλα ημέρας. Παστερίωση εντός 24 ωρών από την συλλογή του και μεταφορά και διάθεση εντός 2 ημερών.

Η δεύτερη θα περιλαμβάνει το γάλα με διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες. Την διάρκεια θα την καθορίζει ο παρασκευαστής μετά από έλεγχο των αρμόδιων κρατικών ελεγκτικών οργανισμών.

Η τρίτη κατηγορία αφορά το γάλα υψηλής παστερίωσης – κονσέρβα – που φθάνει ως και 40 με 45 ημέρες.

Η παραίτηση Χαρακόπουλου 

Μπορεί να το περίμεναν στο Μαξίμου καθώς είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο τον Μ. Χαρακόπουλο για τις προθέσεις του, αλλά δεν πίστευαν ότι τελικά θα το κάνει πράξει.

Ο βουλευτής Λάρισας υπέβαλλε την παραίτηση του από την θέση του αναπληρωτή υπουργού Aνάπτυξης αλλά όπως δήλωσε θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

«Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, όπως άλλωστε είπα και στον πρωθυπουργό, ότι εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο -που θα ήταν και το ορθό- η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, να θέσω σε δοκιμασία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου