Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Όλα στον αέρα...

Στα τυφλά θα βαδίσουν οι ασφαλισμένοι, ενώ καμία πρόνοια δεν λαμβάνεται για τους ανασφάλιστους στο νομοσχέδιο για τη νέα πρωτοβάθμια περίθαλψη. Άγνωστο με ποιους όρους θα λειτουργήσει το σύστημα.

Ο,τι μέχρι σήμερα ήξερε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα ξεχάσει ο Ελληνας πολίτης με το μνημονιακό ΠΕΔΥ της συγκυβέρνησης. Για τον ανασφάλιστο, ούτε λόγος.

Εντέχνως το νομοσχέδιο για τη νέα πρωτοβάθμια δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη ανασφάλιστος. Στο θεωρητικό του σκέλος εξαντλείται σε αναφορές για ένα σύστημα υγείας δημόσιο που να εξασφαλίζει την πρόσβαση σε όλους. Στο άρθρο 1 παρ. 3 του νομοσχεδίου αποσαφηνίζεται πως «οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρέχονται ισότιμα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική του κατάσταση…».

Η κρίσιμη ασφαλιστική παράμετρος απουσιάζει από το νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας πως οι οι ανασφάλιστοι είναι για τη συγκυβέρνηση… εκτός ύλης. Επιπλέον σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου (άρθρο 8 παρ. 1) καθίσταται σαφές πως ο αγοραστής, προσεχώς, ΕΟΠΥΥ λειτουργεί «για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους».

Την ίδια ώρα, με αιχμή τη δωρεάν περίθαλψη ανασφάλιστων καρκινοπαθών το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής οργανώνει σήμερα παρεμβάσεις στα αντικαρκινικά νοσοκομεία «Αγιο Σάββα» και «Μεταξά» στις 11:00...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου