Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ζητούνται… αποδείξεις...

Απέφευγαν να εκδίδουν αποδείξεις ή εξέδιδαν ανακριβή στοιχεία, στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι επιχειρήσεις που πιάστηκαν στο "δόκανο" των προληπτικών ελέγχων πουπραγματοποίησαν τα συνεργεία από τις εφορίες, μεταξύ 16 και 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 2.954 προληπτικοί έλεγχοι, από τους οποίους οι 1.070 έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Σε 2.738 από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Στις υπόλοιπες 216 από τις επιχειρήσεις, στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος, διαπιστώθηκαν συνολικά 399 παραβάσεις. Η παραβατικότητα εντοπίστηκε, κυρίως, στη μη έκδοση στοιχείων (84,28% επί του συνόλου των παραβάσεων), ενώ το 6,99% αφορούσε στη μη επίδειξη βιβλίων και το 8,73% σε λοιπές παραβάσεις.

Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στην Αθήνα (190), ενώ η υψηλότερη παραβατικότητα εμφανίζεται στο Βόρειο Αιγαίο με 18,75%. Το σύνολο της αξίας των προστίμων του ελέγχου, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 273.650 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι με βάση την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, συνεργεία προληπτικών ελέγχων συγκροτούνται ανά εβδομάδα από τις Εφορίες της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου