Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΑΣ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.... ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Εργαζόμενοι ΕΑΣ: Ανοίγει πλέον ο δρόμος της εξυγίανσης


Την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικα αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) εξέφρασαν με...
ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, αναγνωρίζοντας την «τεράστια προσπάθεια» της κυβέρνησης, και σημειώνοντας πως η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο για την εξυγίανση και ανάπτυξη της μοναδικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών της χώρας».


Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως η «εξυγίανση των ΕΑΣ θα συμβάλει τόσο στην αμυντική θωράκιση, όσο και στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας», κάνοντας αναφορά και στον εξαγωγικό χαρακτήρα που θα διατηρήσει το στρατιωτικό τμήμα έως το τέλος του 2014.

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες και δηλώνουν αποφασισμένοι να μετατρέψουν μια βιομηχανία που βαρύνεται με μακροχρόνιες παθογένειες και ελλείμματα του παρελθόντος σε μια σύγχρονη βιώσιμη επιχείρηση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζόμενων.

Η συμφωνία για τα ΕΑΣ

Όπως εξήγησε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η τελική συμφωνία με την τρόικα για τα ΕΑΣ προβλέπει αναδιάρθρωση που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους με τρία εργοστάσια ως το τέλος του 2014 και τη δυνατότητα εξαγωγών.

Το σχέδιο που συμφωνήθηκε προβλέπει τη διάσπαση της εταιρείας, έως το Μάιο, σε πολιτικό και σε στρατιωτικό σκέλος.

Το πολιτικό θα οδηγηθεί σε άμεση εκκαθάριση, ενώ το στρατιωτικό θα συνεχίσει να λειτουργεί. Επιπλέον, συμφωνήθηκε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το κλείσιμο ενός εργοστασίου και η μετεγκατάσταση ενός δεύτερου χωρίς απολύσεις.

Αν ως το τέλος Δεκεμβρίου 2014 κριθεί ότι η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, τότε θα ακολουθήσει τη λύση που εφαρμόζεται στην ΕΛΒΟ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου