Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

" ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ "... ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ.. ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!

Σωρεία παραβάσεων σε κέντρα διασκέδασης στην ΑθήναΧωρίς άδεια λειτουργούσε στο Κολωνάκι κέντρο διασκέδασης στο οποίο εμφανίζεται γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος μάλιστα δεν παρουσίασε το απαιτούμενο συμβόλαιο. Οι τελευταίοι έλεγχοι στην Αθήνα κάλυψαν 37 καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης σε διάστημα δύο ημερών.
Στο Κολωνάκι, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το κέντρο όπου εμφανίζεται ο Διονύσης Σχοινάς λειτουργούσε χωρίς άδεια, απασχολούσε τρία άτομα που δεν είχαν καταχωρηθεί στο βιβλίο προσωπικού, και επιπλέον δεν είχε εκδώσει αποδείξεις αξίας 4.269 ευρώ.

Επιπλέον, δεν παρουσιάστηκε το συμβόλαιο–συμφωνητικό της εταιρείας με τον τραγουδιστή, γεγονός που συνιστά παράβαση του νόμου περί Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Στην περίπτωση αυτή συνελήφθησαν μία γυναίκα, η οποία είναι προσωρινά υπεύθυνη και ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρείας, και ένας άνδρας, ο οποίος εκτελούσε χρέη ταμία του καταστήματος. Και οι δύο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε άλλον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου σε κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού, διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής - ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι μη καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.

Στους υπόλοιπους ελέγχους διαπιστώθηκαν:

  • Παραδοσιακό καφενείο στο Περιστέρι δεν διέθετε βιβλία και βιβλιάριο επισκευής και συντήρησης της ταμειακής μηχανής,
  • Καφετέρια στο Περιστέρι απασχολούσε εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.
  • Καφέ – μπαρ στο Περιστέρι δεν εξέδωσε μία απόδειξη και δεν διέθετε τα απαραίτητα φορολογικά στοιχείων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου