Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΓΕ. ΟΙ " ΝΙΚΗΤΕΣ " !! , ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ...

ΚΕΓΕ Νάξου: "Η νίκη είναι του λαού του Σαγκρίου και μόνο"Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ..
ΟΙ ΣΑΓΚΡΙΩΤΕΣ ΈΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΖΑΡΙΑ.. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΕΛΘΟΥΝ  ΕΞΑΡΕΣ.
 Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε η εξέλιξη του θέματος του ΚΕΓΕ, υπό την πίεση της καταλυτικής ημερομηνίας 31/12/2013 και παρουσία του νομικού συμβούλου του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ( του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων), αποφάσισαν και  " δεσμεύτηκαν" όλοι " εν τυμπάνω και χορώ " τα ακόλουθα.
Το ΚΕΓΕ θα έχει έδρα το Σαγκρί και θα λειτουργήσει κανονικά, όταν γίνουν οι εγκαταστάσεις των 400 τετραγωνικών ,στα οκτώ στρέμματα που θα δοθούν στο Υπουργείο, στην περιοχή Κακνάδο ( έχει επιλεγεί ).

Το Υπουργείο υποβαθμίζει την αξίωση που είχε προς από τον Δήμο Νάξου, για να γίνει η ανταλλαγή με την έκταση στην Χώρα και συναινεί στα εξής;
   -  Να δοθεί ένα γραφείο σε κάποιο χώρο στο Σαγκρί, το οποίο θα χρησιμοποιείται από έναν υπάλληλο του Υπουργείου και κάποια αίθουσα για να γίνονται μαθήματα.
  -  Να προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του δήμου το ποσό των 30.000 ευρώ για την σύνταξη της μελέτης του οικήματος των 400 τ.μ.που επιθυμεί το υπουργείο να κτίσει ο Δήμος.
  - Να γίνει προσπάθεια ένταξης, για την χρηματοδότηση της  κατασκευής του , σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και σε περίπτωση που δεν γίνει εφικτό, ο Δήμος να το χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους.
Εύλογα διερωτάται κάποιος , γιατί τόσες φασαρίες, τόσες συνελεύσεις, τόσος θόρυβος, τόσες αντιπαραθέσεις ??? αφού έγινε αυτό που από την αρχή έλεγε ο Δήμαρχος !! ( και μάλιστα δεν θα φτιάξει και τον βοτανικό κήπο ), δηλαδή έπρεπε να είναι μπροστά  ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ??  "ήταν ο Μπαμπούλας  " ???
Τόσα χρόνια το έργο σέρνεται ,με έγγραφα και Υπουργικές αποφάσεις  και τώρα που παρουσιάστηκε ο νομικός σύμβουλος λύθηκαν τα πάντα??
Συμπερασματικά
Το ΚΕΓΕ παραμένει στην Νάξο. Εάν λειτουργήσει ( όλοι το ευχόμαστε και απευχόμαστε να μην καταργηθεί με  υπουργική απόφαση, είτε γιατί δεν υπάρχει ανταπόκριση, είτε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να λειτουργεί), θα είναι ένα δυνατό εργαλείο στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα του νησιού, άλλα και των Κυκλάδων γενικότερα.
Οι Χωραϊτες παίρνουν το φιλέτο έκταση στην χώρα και προγραμματίζουν για την αξιοποίηση του.
Οι Σαγκριώτες παραδίδουν την έκτασή τους στο υπουργείο και περιμένουν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις - δεσμεύσεις , για να αισθάνονται δικαιωμένοι με την απόφαση. Υπό το φως των σημερινών δεδομένων, το μόνο που μπορούν να κάνουν ( αν μπορεί να σταθεί νομικά), για να αισθάνονται ότι αξιοποιείται το Χωριό τους με  την διάθεση της περιουσίας τους , είναι να απαιτήσουν οι ανταλλαγές να γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις και λειτουργήσει κανονικά το ΚΕΓΕ και αν κάτι δεν πάει καλά, η περιουσία να παραμένει στην κοινότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου