Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΓΕ ΣΤΟ ΣΑΓΡΙ. ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΓΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Του Πέτρου Γ. Μανδηλαρά*( ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ )
 Η δημοτική αρχή, κάτω από την πίεση της ομόθυμης και ενωμένης τοπικής κοινωνίας του Σαγκρίου η οποία στο προκείμενο ζήτημα έδωσε μαθήματα ενότητας, σύμπνοιας και ομοψυχίας, εξαιρετικά θορυβημένη και πιεσμένη από την άμεση, ηχηρή και ουσιαστική παρέμβαση της δημοτικής παρατάξεως << ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ >> η οποία συνάντησε και άκουσε προσεκτικά τον κόσμο του Σαγκρίου, κατά την πραγματοποίηση των λαϊκών συνελεύσεών του και πρότεινε λύσεις για το ζήτημα, εναρμονισμένες με τις δίκαιες απαιτήσεις της κοινωνίας του Σαγκρίου και προφανώς προβληματισμένη από το ανυπολόγιστο πολιτικό κόστος, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απόφαση για εκπόνηση μελέτης, για έκδοση άδειας και αναζήτηση προγράμματος χρηματοδότησης για την κατασκευή κτιρίου στο Σαγκρί Νάξου και προσωρινή παραχώρηση χώρου για γραφεία και στέγαση των εκπαιδευτικών αναγκών. 

              
Ενώ μέχρι πρότινος η ίδια δημοτική αρχή, διά του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έλεγε άλλα και συγκεκριμένα ότι δεν θα χάσει το ΚΕΓΕ για τα πολιτικά παιχνίδια του Προέδρου του Σαγκρίου ( που τα είδε άραγε; ), περί δημιουργίας βοτανικών κήπων, ότι αν οι Σαγκριώτες δεν θέλουν υπάρχουν και άλλα κτίρια, όπως σχολικά κτίρια που δεν λειτουργούν, δηλώσεις οι οποίες εννοούσαν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ενδεχομένως η γεωργική εκπαίδευση να εγκατασταθεί αλλού και όχι στο Σαγκρί όπου υπάρχει ο επισήμως ανεγνωρισμένος ως κατάλληλος χώρος στην περιοχή << Κακνάδος >> Σαγκρίου. Τα συμπεράσματα λοιπόν δικά σας για την αξιοπιστία της παρούσας δημοτικής αρχής. 
              
Όσον αφορά δε στη δήθεν ανεξάρτητη << ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ >> η οποία έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις περί καθαρής νίκης των κατοίκων του Σαγκρίου, ο ναξιακός λαός πρέπει να γνωρίζει, ότι η απουσία της από τις λαϊκές διεργασίες στο Σαγκρί της Νάξου όπου συζητείτο και συζητείται το θέμα, ήτο εμφανής, ότι ουδέποτε και ουδεμία ουσιαστική ή μη παρέμβαση άσκησε εις το θέμα αυτό και έτσι δεν δικαιούται διά να ομιλεί και να προσπαθεί να προσεταιριστεί, δι΄ εμφανώς πολιτικούς και προεκλογικούς λόγους, μίαν πράγματι καθαρή νίκη της Σαγκριώτικης κοινωνίας και της Νάξου γενικότερα.
              
Η νίκη αυτή για την οποίαν όλοι ομιλούν και μερικοί προσπαθούν να σφετεριστούν, είναι νίκη του λαού του Σαγκρίου και μόνο. Αυτό κατέγραψε η ιστορία και κανείς δεν μπορεί ούτε να την αμφισβητήσει ούτε να την εκμεταλλευτεί._ 

*Ο Πέτρος Γ.Μανδηλαράς, είναι Δικηγόρος και μέλος της δημοτικής κίνησης "Πολίτες για τα Νησιά μας

1 σχόλιο:

  1. Πέτρο, είσαι φάουλ σε όσα γράφεις για τη Νησιωτική Πολιτεία. Δεν της αναγνωρίζεις το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητη, ενώ ακόμα δεν έχουμε δει τις θέσεις και τα πρόσωπα που τη στελεχώνουν. Γιατί αυτή η πρεμούρα; Τη λέξη "δήθεν" μπορώ κι εγώ να τη βάλλω μπροστά σε συνδυασμούς, πρόσωπα, ιδιότητες κλπ. Αυτό δεν είναι πολιτική και καλοπιστία.
    Για το Σαγκρί πήρε τη θέση που έπρεπε να πάρει. Δεν έχει σημασία το πότε, καινούργια είπαμε πως είναι, από τώρα και μπρος θα παίρνει φαντάζομαι θέση για τα ναξιακά θέματα και θα κρίνεται, όπως και σεις. Δεν κοιτάς την ουσία αφού συμφωνείτε για το Σαγκρί, παρά το βλέπεις μυωπικά, παραταξιακά, στενόκαρδα, μίζερα. Γίνε λίγο λαρτζ και ξέφυγε από αυτά τα κομματικά δεσμά της καπηλείας και του καπελώματος. Μικρή κοινωνία είμαστε Πέτρο και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα. Τουλάχιστον να γίνει ένας καθαρός δημόσιος πολιτικός διάλογος με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών, για τα προβλήματα του Δήμου και της κοινωνίας, με ειλικρίνεια, θέσεις, προβληματισμούς, χωρίς αφορισμούς, αγκυλώσεις, προκαταλήψεις, προσωπικές αντεγκλήσεις.
    Αυτό θα βοηθήσει τους πολίτες των νησιών μας. Όλα τα άλλα είναι δήθεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου