Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!

 Το Δημόσιο ζητάει 12 δικαιολογητικά ...

.για να τους δώσει βοήθημα 560 ευρώ...
Η γραφειοκρατία στο Δημοσίο δεν θα σταματήσει ποτέ να ταλαιπωρεί τους Ελληνες, ούτε καν όταν πρόκειται για πληγέντες από φυσικές καταστροφές όπως οι κάτοικοι σε Ρόδο και Ψέρυμο.
 Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη απαιτούνται 12 δικαιολογητικά προκειμένου μια οικογένεια να εισπράξει το πρώτο βοήθημα των 560 ευρώ που ορίζει ο νόμος. «Πώς μπορεί κάποιος που τα υπάρχοντά του βρίσκονται θαμμένα κάτω από τη λάσπη να αποδείξει ότι πραγματικά διέθετε ψυγείο και κουζίνα;» είναι η ερώτηση που προκύπτει εύλογα.

Οπως γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο περιφερειάρχης κάνει έκκληση για άμεση μείωση της γραφειοκρατίας, προκειμένου να βοηθηθούν άμεσα οι πλημμυροπαθείς της Ρόδου και της Ψερίμου.

Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το απόγευμα της Δευτέρας, ο βασικός παραλιακός οικισμός όπου διέμεναν περίπου 35 οικογένειες έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο οικισμός είχε χτιστεί σχεδόν πάνω στην κοίτη, με αποτέλεσμα οι εκβολές ενός ποταμού πλάτους 80 μέτρων να έχουν περιοριστεί στα 4 μέτρα. Λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης, τα νερά του ποταμού φούσκωσαν παρασύροντας σπίτια, αυλές, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο βρέθηκε στον δρόμο τους.

Η καταγραφή των ζημιών ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Οπως, ωστόσο, επισημαίνει ο κ. Μαχαιρίδης, στην Ψέριμο επιβάλλεται να γίνουν φράγματα ανάσχεσης των νερών προκειμένου να μην πλημμυρίσει και πάλι ο οικισμός.

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών θα δοθούν άμεσα επιπλέον 100.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφών στην Ψέριμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου