Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΜΕΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ..

ΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟΣΟ " ΤΡΕΞΙΜΟ"
Το Υπόμνημα
Κύριε πρόεδρε, 
Σε συνέχεια της ψηφοφορίας που έγινε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την επίμαχη Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας στις 27/11 και ως επιβεβαίωση των ενστάσεων και των διαμαρτυριών που εγείραμε για τη μεθόδευση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, στην οποία παρατύπως και καθ’ υπέρβαση του Κανονισμού, κληθήκαμε να ψηφίσουμε πέντε (5) διαφορετικά άρθρα στη συσκευασία ενός, σας παραθέτω συνημμένο το δελτίο τύπου του κ. Π. Ρήγα, γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις σοβαρές ανησυχίες μας, για τη σκοπιμότητα της μεθόδευσης της εν λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας.


Η σκοπιμότητα και η μεθόδευση του κ. Π. Ρήγα αλλά και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την ονομαστική ψηφοφορία, στο μόνο στο οποίο αποσκοπούσε, ήταν η εμφάνιση προς τις τοπικές κοινωνίες, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε και δεν αγωνίστηκε για το διαχωρισμό των νησιωτικών νοσοκομείων (θέμα για το οποίο είχαμε καταθέσει και σχετικές τροπολογίες), ούτε για την ενίσχυση των κινήτρων για την υπηρέτηση των επικουρικών γιατρών στα νησιά, αφού γνωρίζοντας την αρνητική μας θέση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με την ενιαία ψηφοφορία θα μας εκβίαζαν υποχρεωτικά να ψηφίσουμε ΟΧΙ, συμπαρασύροντας σε αυτή τη θέση και τα λοιπά εκτός φαρμάκων άρθρα της τροπολογίας.

Πρέπει δε να σας πω ότι τις μέρες αυτές ο κ. Π. Ρήγας εκδίδει το 4ο κατά σειρά δελτίο τύπου, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί ανακόλουθος με το αίτημα για διαχωρισμό των νοσοκομείων των νησιών, αφού στην ίδια τροπολογία ήταν γνωστό ότι υπήρχε το άρθρο για τα φάρμακα, στο οποίο είχε εκφραστεί εξ αρχής η αρνητική μας θέση. Μας εγκαλούσε  μάλιστα χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «…να δούμε τι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Τετάρτη κοντή γιορτή…»

Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα, που ο κ. Π. Ρήγας και το ΠΑΣΟΚ επεδίωξαν να δημιουργήσουν για να μας «εκθέσουν» στα μάτια των τοπικών κοινωνιών, εκφυλίζοντας τη νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία, τη διαφάνεια και την πολιτική αντιπαλότητα με καθαρούς όρους, που αν τη σέβονταν, δεν θα δημιουργούνταν αυτές οι τερατώδεις παραβιάσεις της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, με την ταυτόχρονη και μοναδική εκβιαστική ονομαστική ψηφοφορία πέντε άρθρων άσχετων μεταξύ τους στη συσκευασία του ενός.

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, για άλλη μια φορά σας ζητάμε η διαδικασία αυτή να είναι η τελευταία μελανή σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου και εφεξής παρακαλούμε να μην γίνεται αποδεκτή ούτε η κατάθεση άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, ούτε η συμπερίληψη πολλών διαφορετικού περιεχομένου άρθρων σε μία και μοναδική τροπολογία, ούτε πολύ περισσότερο η διενέργεια ενιαίας και μοναδικής ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέτοιου τύπου τροπολογίες.

28/11/2013                                                                                                   

Με τιμή
                                                                                                                
Νίκος Συρμαλένιος
Βουλευτής Κυκλάδων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου