Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πιέσεις στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ...

Με λύση των συμβάσεών τους από σήμερα, Παρασκευή, προειδοποίησε τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία το υπουργείο Υγείας.
Την ίδια ώρα, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, που αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δεύτερο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ, ψυχιατρεία και νοσοκομεία της περιφέρειας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για λύση των συμβάσεών τους αφορούν περίπου 700 - 850 μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μετά το πρωινό τους ωράριο στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, δέχονται στο ιατρείο τους ασφαλισμένους.

Σήμερα, η επίσκεψη στοιχίζει 10 ευρώ και καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Εφόσον διακοπεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι την απογευματινή επίσκεψη στο ιατρείο, στην τιμή που θα καθορίσει κάθε γιατρός. Πάντως, παρότι θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το ΕΚΑΒ, τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και οι προνοιακές μονάδες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και την υποβάθμιση των δομών για την ψυχική υγεία στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας έχει προαναγγείλει την ανακοίνωση των λεπτομερειών του προγράμματος διαθεσιμότητας για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία σήμερα, Παρασκευή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου