Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

47 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟΝ ΔΥΝΔΥΑΣΜΟ " ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ 47 ΨΗΦΩΝ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

Κώστας Κατσουρός: «Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε σίγουρα το Δήμο»  

Ο νέος γραμματέας της Δημοτικής Κίνησης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Πολίτες για τα νησιά μας» Κώστας Κατσουρός δίνει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Κίνηση  - «Η μορφή που έχει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση είναι απλά διαχειρίστρια και δεν λαμβάνει αποφάσεις» - «Μην κάνει το κόπο κανένα κόμμα να μας στείλει κατευθυντήρια γραμμή» - «Δεν έχω την φιλοδοξία να διεκδικήσω το Δήμο, εγώ θέλω να προσφέρω στη κοινωνία» - «να μην κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, ας μας κάνει μία δωρεά και να έρθει μαζί μας να δουλέψει για το καλό της κοινωνίας» - «Στη Κίνηση θα υπάρχουν κανόνες και δεν θα είμαστε παιδική χαρά» - «Όποιος θέλει να διεκδικήσει το Δήμο μαζί μας θα πρέπει να έχει έως τέλη Δεκεμβρίου αποσυρθεί από τη θέση που βρίσκεται»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ  ...  ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ...

14 σχόλια:

  1. Τελικά ανεμόμυλε το επίπεδο της πολιτικής σου ανάλυσης είναι για ΧΑΔΑ...
    Διάβασε ότι έκανες μόνος σου κόκκινο και πράσινο. Τι καταλαβαίνεις από αυτό?
    Θα υπάρχει κομματική υποκίνηση στην Κίνηση? Λέει ας μην κατέβει κομματική υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο και ας αφήσει το συγκεκριμένο κόμμα τα μέλη - στελέχη του να δράσουν προς όφελος της κοινωνίας και όχι προς όφελος του κόμματος.
    Και τα τελευταία κεφαλαία γράμματα ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ & ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ που τα εδράζεις ανεμοδούρη μου εσύ?
    Στο ότι η Κίνηση έχει κανόνες (ήδη διαμορφωθέντες και καταγεγραμμένους σε καταστατικό χάρτη) και δεν θα είναι παιδική χαρά? Ή στο ότι ακόμα και ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της συγκεκριμένης Κίνησης θα πρέπει να παραιτηθεί της θέσης του μέχρι το Δεκέμβριο για να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις καταστατικά θεσμοθετημένες αρχιερεσίες στο εσωτερικό της Κίνησης ώστε να εκλεγεί ο υποψήφιος Δήμαρχος? Ακόμα και εσωτερικά θέτει κανόνες το καταστατικό, κανόνες δημοκρατίας κανόνες ισότητας και ισονομίας. Όχι δαχτυλίδια, ούτε Χρίσματα.
    Ελεύθερη βούληση των πολιτών κύριε ανεμόμυλε σημαίνει ψηφίζω ποιος θα είναι εκπρόσωπος μου στις εκλογές. Και θέτω όλους του υποψηφίους στην ίδια γραμμή αφετηρίας χωρίς κανένα προβάδισμα του ενός έναντι του άλλου.
    Άκου Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν το πιο δημοκρατικό γεγονός στα τοπικά πολιτικά δρώμενα των τελευταίων 20 ετών τουλάχιστον.
    Ο πολύς αέρας ανεμόμυλε σου προκαλεί σύγχυση ...
    Μήπως το γνωστό ρητό με το οποίο έκλεισες την ανάρτηση, σου θυμίζει κάτι άλλο από τη δική σου ιστορία και μπερδεύτηκες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς είμαστε λίγοι στο νησί και γνωριζόμαστε. Η κίνηση έχει γνωστή κομματική ταυτότητα διαχρονικά, αλλά και προδίνεται με τα μέλη, ακόμα και με το καταστατικό της και όσα γράφει στην αρχή. Εξάλλου ο καινούργιος γραμματέας της έδωσε μια συνέντευξη-περιβόλι στην Κυκλαδική, που δείχνει ότι καλύτερα να σιωπούσε, όπως μέχρι σήμερα, γιατί με αυτά τα μυαλά δε θα φτάσουν οι "πολίτες" του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών. Γιατί δεν απευθύνεται στην κοινωνία, αλλά καλεί το ΠΑΣΟΚ να μην κατεβάσει υποψήφιο; Στα κόμματα απευθύνεται ή στην κοινωνία; Και με ποια ιδιότητα και βάρος;
    Πιστεύει, λέει, ότι θα κερδίσουν"σίγουρα" το Δήμο. Αν πράγματι το πιστεύει, τότε φαντασιώνεται και δε κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Η δήλωση αυτή θα τη θυμηθεί ή θαα του τη θυμίσουμε στο τέλος του Μάη 2014. Αν δεν το πιστεύει, τότε προδίδει τις αρχές που λέει ότι έχουν και παίζει με τον πολιτικαντισμό.
    Είναι "διαχειρίστρια" λέει η τοπική αυτοδιοίκηση και θα πάψει να είναι άμα ο Κατσουρός έρθει στα πράγματα. Το πιο ατίθασο άλογο είναι το καλάμι και το έχει καβαλήσει ο Κ.Κ. και μ' αυτό θα πηγαίνει από το σπίτι του στην Παπαβασιλείου στα γραφεία των "πολιτών" στον ίδιο δρόμο, ίσως και στα χωριά για ψηφαλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε άνθρωπε του θεού γιατί διαβάζεις πάντα με κομματικά γυαλιά?
      Η Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας δεν έχει κομματική ταυτότητα που εσύ με τόση σπουδή προσπαθείς να της κολλήσεις. Λες να είχε πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ με το συγκεκριμένο μομέντουμ να κατεβάσει μια αμιγώς κομματική υποψηφιότητα και ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει το Δήμο Νάξου? Από ότι φαίνεται δεν το επέλεξε... Συνεπώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεύθερα να ενταχθούν όπου εκείνα νομίζουν σε τοπικό επίπεδο.
      Οπότε στη συγκεκριμένη κίνηση ναι, υπάρχουν μέλη που είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό απαγορεύεται από πουθενά?
      Ίσα ίσα που στο καταστατικό της Κίνησης γράφει απερίφραστα άσε την κομματική ταυτότητα σπίτι σου και έλα να συνδράμεις στο κοινό καλό.
      Αυτό ήταν και το νόημα της συνέντευξης Κατσουρού. Προέτρεψε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ (ως κομματικό επιτελείο και όχι τον λαό ή τον απλό ψηφοφόρο) να μην προσπαθήσουν να κάνουν αμιγώς κομματικό ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Αλλά να συστρατευθούν ελεύθεροι ως άτομα σε μια κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη Νάξο και τι Μικρές Κυκλάδες. Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή? Δεν κάνει μάθημα ο Κατσουρός σε κανένα, στην κοινωνία απευθύνεται. Και με ποιο βάρος? Διάβασε το βιογραφικό του αν ενδιαφέρεσαι να αποκομίσεις γνώμη για το ειδικό του βάρος και δες αν έχει συμμετάσχει πουθενά στην βαθμιαία (και εσχάτως βίαιη) αποδόμηση των κοινωνικών κεκτημένων με τις πράξεις και τις παραλείψεις τοπικών διοικήσεων μέχρι σήμερα.
      Πιστεύει λες, ότι θα κερδίσουν σίγουρα το Δήμο. Δηλαδή τι περίμενες να πει? Μπαίνουμε σε έναν αγώνα για να χάσουμε? Για να συμπληρώσουμε το βαθμολογικό πίνακα και να έχει αντίπαλο ο Θρύλος?
      Ο προσανατολισμός της Κίνησης δεν είναι να συσταθεί για να πάρει το Δήμο και μετά να εξαφανιστεί.
      Η κίνηση αυτή έκανε restart πάρτε το χαμπάρι. Ο προσατολισμός και στόχος της είναι να είναι εκεί, να μελετά να διαβουλεύεται, να αλληλεπιδρά με την κοινωνία - να την αφουγκράζεται. Να λειτουργεί ως χώρος σκέψης και παραγωγής πολιτικής και να είναι χρήσιμη για τον τόπο με διαρκείς παρεμβάσεις και υποβολή προτάσεων. Ακόμα και αν πάρει το Δήμο θα ασκεί κριτική και θα υποβάλει προτάσεις στο Δήμαρχο που θα έχει στηρίξει το καταλαβαίνετε κύριε?
      Αυτός είναι ο στόχος της Κίνησης και αυτό τον στόχο δεν μπορείτε να της τον αφαιρέσετε, ότι και να κάνετε με τα πολιτικά καβούκια που κουβαλάτε και τα παλαιοκομματικά τερτίπια που μεταχειρίζεστε. Η Κίνηση είναι κάτι υγιές και δημοκρατικό το οποίο προφανώς ως καινοτόμο ενοχλεί.
      Λες επίσης ότι: "Είναι "διαχειρίστρια" λέει η τοπική αυτοδιοίκηση και θα πάψει να είναι άμα ο Κατσουρός έρθει στα πράγματα". Βρε άνθρωπε του Θεού, στην ίδια "συνέντευξη - περιβόλι" που αναφέρεσαι, δεν λέει ξεκάθαρα ο Κατσουρός ότι δεν θα είναι υποψήφιος και ότι δεν θα έρθει αυτός στα πράγματα? Δεν λέει ξεκάθαρα ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει Δήμαρχος? Το καταστατικό της Κίνησης δεν ξεκαθαρίζει ότι αποκλείεται από υποψήφιος ο Γραμματέας της?
      Ποιος έχει καβαλίσει το καλάμι ο Κατσουρός ή εσύ που διαστρεβλώνεις βάναυσα την πραγματικότητα, τα γραμμένα (ευτυχώς που υπάρχει γραμμένο και ανοικτά ψηφισμένο Καταστατικό) και τα λεγόμενά του εμφανίζοντάς τον ως αυτόν που θα βελτιώσει τα πάντα αν έρθει στα πράγματα? Ποιος είναι ο πολιτικάντης ο Κατσουρός ή εσύ λασπολόγε?
      Ακόμα ένα ψεύδος σου σε 3 γραμμές μέσα:
      Τα γραφεία που αναφέρεσαι στην Παπαβασιλείου δεν είναι γραφεία της Κίνησης. Τον έχεις δει τον Κατσουρό να μπαίνει ποτέ σε αυτά τα γραφεία? Έχεις και τεκμήριο καμιά φωτογραφία?
      Σας έχει λούσει κρύος ιδρώτας από αυτή την προσπάθεια είναι φανερό.
      Και σφίγγεστε ξεκινώντας τις προσωπικές επιθέσεις (υπάρχει και σχετικό απειλητικό ανώνυμο σχόλιο παρακάτω) και τη διαίρεση της κοινωνίας για να περιχαρακώσετε ότι έχει απομείνει στα ερειπωμένα σας κομματικά γραφεία.
      Εγκαταλείψτε αυτή την τακτική κύριε.
      Και αυτή τη συμβουλή σας τη δίνω μόνο αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να σας αποκαλούν κύριο όσοι σας απαντούν...

      Διαγραφή
  3. Κ.Ανεμομυλε..
    Κ.12.00.
    Το πασοκ οταν ξεκινησε ουτε τα 47 μελη δεν ειχε..
    Προς τι ολη αυτη ειρωνια,και ο χλευασμος για κατι καινουριο-καινοτομικο?
    Αν ειναι ετσι τα πραγματα προς τι τετοιος ΦΟΒΟΣ?
    Σας αρεσει δηλ.να βγαινει ενας ο οποιος ειναι και διαχειριζεται μια θεση η οποια δημιουργει πελατειακες σχεσεις,(πχ.ΣΔΟΕ!) βρισκει και αλλους 2-3 ακομα ομοιους με κοινα συμφεροντα,και απο εκει ξεκιναει το κυνηγι αλλων υποψηφιων με ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΙΡΙΟ πολλους ψηφους,να βρουν τις οικογενειες με αλλους πολλους ψηφους...?
    Κοματικη ταυτοτητα σε μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ κινηση θελετε εσεις τα εναπομειναντα κοντα στη συνταξη κοματοσκυλα να της δινετε,γιατι δεν μπορειτε να διανοηθητε κατι που σας ξεμπροστιαζει στο κοσμο.
    Δεν θελετε τους αξιους και καλους διπλα σας..Φοβαστε τη συγκριση..Παρετηθειτε!
    Θα υπηρχατε αν δεν υπηρχαν τα κοματα και οι μηχανισμοι αυτοι,που σας δινουν καποιο "κυρος" και ισως σας εχουν τα'ι'σει-ζουν κιολας?
    Οχι βεβαια..
    Απλα σας πειραζει που ανεβαινουν τα στανταρντς και δεν θα μπορεσετε να συνεχισετε οπως εχετε μαθει,δλδ.στον βοθρο του ΕΓΩ σας,της ψηφοθηριας,και του ρουσφετιου..
    Ειστε υπευθυνοι για την καταντια του τοπου μας..
    Δημητρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΠΑΣΟΚ όταν ξεκίνησε ήταν κίνημα λαού, μαζικό και δυναμικό, με φρέσκιες ιδέες και όραμα, κάτι που ήθελε η κοινωνία τότε, όχι μια ομαδούλα που είναι προσωρινό αμορτισέρ της αγανάκτησης και υποδοχέας των λαϊκιστών και των απόβλητων, κακέκτυπο του παλιού ΠΑΣΟΚ.
    Δε θέλω εγώ να αναφέρω ονόματα της κίνησης "Πολίτες για τα νησιά μας" και πού ανήκουν ένας-ένας και τι διαπλοκές έχουν. Αν χρειαστεί θα το κάνω. Κανείς αναμάρτητος.
    Η δουλειά δεν είναι ντροπή, ούτε στο ΣΔΟΕ. Ντροπή είναι να μην έχεις δουλέψει ποτέ σου και να σε βάζουν να κουμαντάρεις ένα καράβι ή μάλλον μια βάρκα. Ποια στάνταρς ανεβαίνουν;
    Θα κρίνετε ιδέες και πρόσωπα, όταν έρθει ο καιρός και όχι πριν την ώρα του. Για την κατάντια του νησιού και τη συμβολή μελών και στελεχών σας θα τα πούμε με ονοματεπώνυμα. Έχουμε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεφύγατε...
      αρχίσατε τις προγραφές? Κάνετε φάκελο κοινωνικών φρονημάτων στον κάθε συμπολίτη σας? τι ακριβώς θέλετε να πείτε?
      Δεν θες να αναφέρεις ονόματα των μελών της Κίνησης αλλά αν χρειαστεί θα το κάνεις? Αν χρειαστεί? Σε ποιον να χρειαστεί? Στην παλαιού τύπου ΚΥΠ που εξακολουθείτε να ονειρεύεστε κάποιοι?
      Θα μας πληροφορήσεις που ανήκει ένας - ένας και τι διαπλοκές έχει? Και εσύ που τα ξέρεις γενικέ επιθεωρητή Κλουζώ?
      Κάνε μας το χατήρι να μας πληροφορήσεις σε παρακαλούμε. Ώστε να αποβάλουμε διά της απαξίας όποιο μέλος της Κίνησης πραγματικά δεν έχει σωστή κοινωνική και οικονομική συμπεριφορά κατά τα δικά σου πρότυπα κύριε Γενικέ Εισαγγελέα. Ή να πω κε Στρατοδίκη???
      Έχετε ξεφύγει τελείως όμως...
      Είπε κανείς ότι είναι ντροπή να δουλεύεις στο ΣΔΟΕ? Ντροπή είναι να χρησιμοποιείς την επιρροή της θέσης που κατέχεις (και η συγκεκριμένη θέση είναι θέση επιρροής διαφωνεί κανείς?) για να πολιτευτείς και να αποκομίσεις ψήφους. Αυτό είναι ντροπή. Μπορείς κάλλιστα να παραιτηθείς της θέσης επιρροής που κατέχεις και να πολιτευτείς. Δεν προβλέπει κάτι τέτοιο η νομοθεσία για Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων κλπ στην κεντρική πολιτική σκηνή? Γιατί το προβλέπει για τα μάτια του κόσμου?
      Προφανώς αναφέρεσαι στον Κατσουρό και λες ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ του και τον βάζουν να κουμαντάρει ένα καράβι ή μια βάρκα. Η βάρκα που κουμαντάρει ο Κατσουρός είναι η Κίνηση λασπολόγε Πουαρώ Γενικέ Κατήγορε. Μόνο την Κίνηση κουμαντάρει και μάλιστα όχι μόνος, υπάρχει Γραμματεία.
      Έχεις αντίρρηση σε αυτό, θα έπρεπε η Κίνηση να σε ρωτήσει ποιον θα θέσει επικεφαλής? Μήπως στην ψηφοφορία που έγινε στις 6/10 έπρεπε να έρθεις και να διατάξεις να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Κατσουρού λόγω έλειψης ενσήμων???? Παράλειψή σου...
      Προφανώς θα κριθούν ιδέες και πρόσωπα όταν θα έρθει η ώρα στις Δημοτικές Εκλογές. Μπορείς να μας αφήσεις ήσυχους λασπολόγε να συναποφασίσουμε ένα πρόγραμμα και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι που θα κληθούν να το υποστηρίξουν στις Δημοτικές Εκλογές? ή θα πρέπει να σου πάρουμε την άδεια για να σκεπτόμαστε και να αναπνέουμε?
      Θα περιμένουμε με αγωνία να μας ξεμπροστιάσεις στα μάτια του κόσμου άθλιε εκτοξευτή απειλών και λάσπης...
      Ο χρόνος θα δείξει...
      Πάντως να ξέρεις δεν ιδρώνουμε με τις γελειότητες σου και τις απειλές...
      Σας έχει τσούξει είναι ηλίου (πράσινου πασοκικού) φαεινότερο...

      Διαγραφή
  5. Ρε παιδιά ποιος είναι αυτός που θα κρίνει και θα χαρακτηρίσει την δουλειά του καθενός??? Καλύτερα κύριε ΚΚ να μην μπείτε σε τέτοιες διαδικασίες στο να σχολιάζετε τη δουλειά κάνει ο κόσμος γύρω σας γιατί άμα σας πιάσουμε έναν έναν είστε ένα μάτσο τεμπέληδες!! Που βέβαια χάρη στην τεμπελιά σας έχετε πραγματικά διαβάσει και αναπτύξει μια τρομερή θεωρία! Καλά θα ήταν λοιπόν όταν κάνετε άνοιγμα στην κοινωνία να μην κάνετε σύγχρονος επειδή γνώσεων και λόγου γιατί ο κόσμος περιμένει στην γωνία! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε ποιος σχολίασε τι δουλειά κάνει ο καθείς?
      τρικυμία εν κρανίω...
      διάβασε παραπάνω να πάρεις απάντηση και εσύ...
      είμαστε ένα μάτσο τεμπέληδες?
      έχετε ξεπεράσει κάθε όριο μα κάθε όριο αθλιότητας...

      Διαγραφή
  6. Ρε πολιτικές κουραδες μια ζωή τα ίδια κάνετε...Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα ξεκινάτε τς προσωπικές ανούσιες επιθέσεις!! Ευτυχώς που η κοινωνία σας έχει καταλάβει και η μοναδική σας εκτόνωση είναι να ρίχνετε σκατα ανώνυμα!!**Γενικά για τους ανώνυμους που τις τελευταίες μέρες μας έχουν πήξει στην βρώμα! ! ΣΠ συν+αξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ποιος είσαι αποκαλύπτεται σιγά-σιγά. Βάζεις ένα ΣΠ για να ενοχοποιήσεις κάποιο γνωστό ή να παραπλανήσεις, αλλά αυτές οι μέθοδες είναι ασφαλίτικης κοπής και δείχνει το χαρακτήρα σου και της παράταξής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά έχει κολλήσει κανένα ένσημο ο Κατσουρός και αυτό δεν αποτελεί ΘΕΜΑ για μια προοδευτική παράταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ".
    Μπραβο ανεμομυλε..ημι-ανας..προ-σοοο-χηη..
    και γαμω τα μπλογκ εχεις να'ουμε...!!
    ΚΑΙ σφαιρικη ΑΛΛΑ και ουσιαστικη ενημερωση μεσα απο το ματι ΠΑΣΟΚΟΥ!!
    Εσυ και το μεγκα τσανελε...τρελο αγορι!!!
    Δημητρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος Δημήτρης; Βάλε και το επώνυμό σου, γιατί το μυαλό μου πάει σε "επώνυμους", πχ Βασαλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω-πωω...
    Μυαλο ξυραφι!!!
    Με τσακωσες...
    Με εξευτελισες..θα αλλαξω ταυτοτητα..θα κανω πλαστικη..
    Δεν ξαναγραφω ως Δημητρης!!
    Και εγω επωνυμος ειμαι αλλα με αλλο επιθετο..
    Αφου ομως εσυ ο κατοχος του μπλογκ διατηρεις την ανωνυμια σου, δεν μπορεις να ζητας σε αλλους να υπογραφουν επωνυμα..
    Και αυτο λοιπον(η ανωνυμια) και επανερχομαι,υπαρχει γιατι πολυ απλα δεν ΥΠΑΡΧΕΙ το
    " ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ''
    Δημητρης ο αλλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου