Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΕΊΤΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ !!!!! ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ " ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..."

Επανεκκίνηση ΠΑΣΟΚ με συσπείρωση των μεταρρυθμιστών και νέο αίμα από την Κεντροαριστερά

Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τη συσπείρωση των μεταρρυθμιστικών του δυνάμεων και η συγκρότηση του ευρύτερου μετώπου της μεγάλης «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» επιχειρείται με το Συνέδριο που οργανώνει με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Κ. Σημίτης,  Γ. Παπανδρέου και άλλα ιστορικά στελέχη δίνουν το παρόν, ενώ θα μιλήσουν ανεξάρτητες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς.pasok
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία τόσο στο γεγονός ότι «στην κρίσιμη αυτή φάση για τον τόπο και το ΠΑΣΟΚ ενεργοποιούνται ιστορικά στελέχη του Κινήματος». Και παράλληλα επισημαίνουν ότι «συμμετέχουν άφθαρτες προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, που μπολιάζουν με τη στάση τους και τις θέσεις τους την προοπτική του ΠΑΣΟΚ».
Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι η παρουσία και οι τοποθετήσεις των πρώην  πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου δίνουν το έναυσμαδιαδικασιών συσπείρωσης στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ενεργητική παρουσία, στο προεδρείο και με ομιλίες, πλειάδας ιστορικών και νεότερων «αποστασιοποιημένων» στελεχών του Κινήματος: Παρασκευάς ΑυγερινόςΝίκος ΧριστοδουλάκηςΣταύρος Μπένος, Δημήτρης Ρέππας, Πέτρος Ευθυμίου, Μ. Παπαϊωάννου, Κώστας Καρτάλης, Τάσος Γιαννίτσης, Δ. Κρεμμαστινός, Ηλίας Μόσιαλος, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Ράπανος κ.ά.

Αν η παρουσία αυτών των προσώπων αποτελεί «κάλεσμα» στις υγιείς δυνάμεις της παράταξης που αποστασιοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ -λένε στελέχη του κόμματος- η παρουσία ανεξάρτητων προσωπικοτήτων από τον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς «σηματοδοτεί την προοπτική ευρύτερων συσπειρώσεων με κορμό το ΠΑΣΟΚ». Γιάννης Καλογήρου, Γιώργος Βερνίκος, Αρίστος Δοξιάδης, Γιώργος Παγουλάτος, Ιωάννης Κουκιάδης, Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Μπίστης και αρκετοί άλλοι είναι ενδεικτικές παρουσίες.
Η ενεργητική παρουσία τόσο των «αποστασιοποιημένων» έως τώρα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όσο και των προσωπικοτήτων της Αριστεράς, απαντά, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, στις αιτιάσεις της ΔΗΜΑΡ ότι προσεγγίζει, μέσω των ίδιων προσώπων, την Κεντροαριστερά.
Αναφερόμενος, στο Συνέδριο, στο Πολιτικό Συμβουύλιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, «αλλά κυρίως θα αναδειχθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης». Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πάντες, εκπέμπει «μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της Δημοκρατικής Παράταξης» και τόνισε ότι «το συνέδριο εκπέμπει πολύ σοβαρά και αξιόπιστα μηνύματα και κόβει την όρεξη στη φημολογία, τη μιζέρια, την υπονόμευση, όλο αυτό το οποίο υφιστάμεθα».

1 σχόλιο:

  1. Ποιος είναι αυτος ο κ. Γιώργος Βερνίκος που συμμετέχει ως εκ των προσωπικοτήτων και δεν συμμετέχει ο κ. Κώστας ; Επίσης γιατί ως προσωπικότης δεν συμμετέχει και ο κ. Φουτάκογλου για να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του κόμματος προς τη τοπική κεντροδεξιά ; Λειψή μου φαίνεται η σύνθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου