Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.. ΕΛΛΑΔΑ .... ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ

Συνολικά η Ελλάδα, έχει μερίδιο 14,6% στην αυστριακή τουριστική αγορά για την καλοκαιρινή περίοδο του 2013 (Μάιος έως 31 Οκτωβρίου 2013), ακολουθούμενη από την Τουρκία με μερίδιο 13,1% και την Ισπανία 13%.
Σημειώνεται ότι, ήδη, από τις αρχές του καλοκαιριού, δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων, είχαν επισημάνει πως η Ελλάδα σημειώνει εφέτος τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις των Αυστριακών για διακοπές, αύξηση που ξεπερνά και το 20%.


Χαρακτηριστικό ήταν το σχετικό δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές», στο οποίο τονιζόταν πως, παρά τις οικονομικές αναταράξεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Αυστριακούς «το απόλυτο νούμερο ένα» ως τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο «Τάσεις στις διακοπές- Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση», υπογράμμιζε ότι η Ελλάδα, ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο, παρουσιάζει εφέτος το καλοκαίρι κατακόρυφη άνοδο και έπειτα από μια σημαντική πτώση των διανυκτερεύσεων μέσα στο 2011 και 2012, Αυστριακοί οργανωτές ταξιδιών κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς της τάξης του 20% και πάνω.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό των 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου