Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ

Διακριτικά και από απόσταση παρακολουθεί τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις,
... δήλωσε στην πρωινή ζώνη της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων.
foutakoglouO κ. Φουτάκογλου δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τη στάση των μνημονιακών κομμάτων (συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί σχηματισμοί έχουν πάψει προ πολλού να εκφράζουν τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων τους, καθότι δεν είναι πλέον πιστοί στις ιδρυτικές τους αρχές.
Αν και προσεκλήθη να συμμετάσχει στις διεργασίες που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, για το σχηματισμό ικανού ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Φουτάκογλου δεν έπραξε κάτι τέτοιο, επιλέγοντας – όπως δήλωσε – να παρακολουθήσει τα πράγματα από απόσταση.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του, αυτή του η απόφαση ήταν πέρα για πέρα συνειδητή, αφού ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται πλέον να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, ο βασικός λόγος για αυτήν του την απροθυμία είναι η φθορά που προκαλεί η ενασχόληση με την πολιτική, την οποία περιέγραψε ως μια «ψυχοφθόρα» δραστηριότητα. 
Διαφωνεί με τον τρόπο που διαβουλεύτηκαν οι κ.κ. Μαϊτός, Θεόφιλος και Γρυλλάκης
Εκφράζοντας πάντως τη διαφωνία του ως προς τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κ.κ. Μαϊτού, Γρυλλάκη και Θεόφιλου, ο κ. Φουτάκογλου υπογράμμισε ότι αυτές θα έπρεπε να είχαν έναν συλλογικότερο χαρακτήρα. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, η όλη διαδικασία είχε τα χαρακτηριστικά μιας παρωχημένης κομματικής διαδικασίας, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Σχολιάζοντας δε το αποτέλεσμα της διαδικασίας, σημείωσε ότι ο ικανότερος από τους τρεις ενδιαφερόμενους για κάθοδο στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος ήταν ο Λάζαρος Θεόφιλος, ο οποίος – όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στράτος Φουτάκογλου – έχει την απαιτούμενη γνώση στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρόλα αυτά, αναγνώρισε την αξία του Νίκου Μαϊτού και του Θανάση Γρυλλάκη, για τους οποίους τα αισθήματά του παραμένουν φιλικά.
 «Όφειλαν να σεβαστούν την πρόθεση του Ν. Μαράκη»
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση – όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος – ήταν τα λεγόμενα του για τον π. δήμαρχο Νάξου Νίκο Μαράκη, με δεδομένο ότι ο κ. Φουτάκογλου ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχαν σταθεί «απέναντι» του στις εκλογές του 2010. Όπως είπε, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Μαράκης, δικαιούται και πάλι να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του να πάρει τη «ρεβάνς» για την ήττα που υπέστη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Μάλιστα σε άλλο σημείο των δηλώσεών του συμμερίστηκε την άποψη του Νίκου Μαράκη ότι οι κ.κ. Μαϊτός, Θεόφιλος και Γρυλλάκης όφειλαν να σεβαστούν την ήδη εξαγγελθείσα κάθοδό του στις επερχόμενες εκλογές προτού προχωρήσουν σε οποιουδήποτε είδους διεργασίες.
 Χρειαζόμαστε έναν υποψήφιο που θα συσπειρώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις
Ο κ. Φουτάκογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι κανένας από τους τρεις «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις δεν έχει τα προσόντα που απαιτούν οι καιροί, σημειώνοντας ότι ο υποψήφιος που θα στηριχθεί από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που να ξεφεύγει από στενά κομματικά πλαίσια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόσωπο που θα μπορούσε να κατέβει στις επόμενες εκλογές με στήριξη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να είναι αποδεκτό από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ), όπως π.χ. ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου. Θετική είναι επίσης η άποψή του και για τον π. δήμαρχο Βασίλη Κόκκοτα, (ο οποίος επίσης ψιθυρίζεται ότι «παίζει» για τις δημοτικές εκλογές), ωστόσο όπως τόνισε, αν και ο κ. Κόκκοτας έχει έμφυτα τα χαρακτηριστικά του ηγέτη, ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι νέος σε ηλικία.
Όσον αφορά τα πεπραγμένα της παρούσας δημοτικής αρχής, ο κ. Φουτάκογλου δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έγιναν από τον κ. Μαργαρίτη σε αρκετούς τομείς, όπως π.χ. το κυκλοφοριακό, ωστόσο, ανέφερε ότι σε θεσμικό επίπεδο απέτυχε, καθώς ακολούθησε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης, απαξιώνοντας ουσιαστικά το ρόλο των τοπικών συμβουλίων.

5 σχόλια:

  1. Σε πλήρη εξέλιξη και σύμπνοια η προσπάθεια στήριξης του Μαργαρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς υπάρχει κι ο Καμβύσης και μαθαίνουμε τι ρόλο παίζει ο καθένας. Και που είσαι ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΙΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ BLOG ( BERNIKOShttp://oanemomylos.blogspot.gr - FRAGKOYLOPOYLOS http://sfigganaxou.blogspot.gr ) KAI TON ΚΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Ο ΔΕΞΙΟΣ http://naxios.blogspot.gr/ AΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους χάλασε τη σούπα και τους διαλύει τα μαγαζάκια ο Μαιτός. Γι΄ αυτό τα βάζουν μαζί του και του σκάβουν το λάκο πονηρά. Αλλά δεν μας υπολόγισαν εμάς. Βάστα Νικόλααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΜΑΙΤΟΣ?
    Ο ΚΑΠΟΥΝΗΣ ΕΝΝΟΕΙΣ.....
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου