Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΟΥ

Το μεγάλο "όχι" για πρόωρες εκλογές

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της “εξάρθρωσης” της Χρυσής Αυγής οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο να έχουν εκτός αρχικου προγράμματος συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στις λίγες ώρες που συνέπεσαν στην αμερικανική μεγαλούπολη, με τον Πρωθυπουργό να... φτάνει, για μια σειρά σημαντικών συναντήσεων που θα έχει την επόμενη εβδομάδα, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναχωρεί για να επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και μια σειρά από παράπλευρες συναντήσεις και επαφές.

Στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής υπήρξε απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση. “Η Δημοκρατία έχει θεσμούς αυτοπροστασίας, με κορυφαία τη Δικαιοσύνη”, τόνισε με νόημα στους δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από την εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών, τις οποίες κινεί μόνη και ανεξάρτητα η Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες .

Αυτές περιλαμβάνουν όχι μόνο την κατάθεση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος θα είναι ένας ολοκληρωμένος νόμος για την προστασία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας, αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια θεσμικού ευτελισμού ή καταστρατήγησης, εκ μέρους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (παραιτήσεις για να προκληθούν αναπληρωματικές εκλογές κλπ.).

Άξονας της συμφωνίας Σαμαρά – Βενιζέλου είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και η απόλυτη απόρριψη κάθε ιδέας περί πρόωρων εκλογών, που θα έθεταν σε κίνδυνο την ομαλή πορεία του τόπου στην έξοδο από την κρίση.

Οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν επίσης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, κινητικότητα), με τη στάση της κυβέρνησης να είναι απολύτως σταθερή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος: ”Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη και απασχόληση”.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης τον Πρωθυπουργό για τις σημαντικότερες από τις επαφές του στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, και ιδίως για το Κυπριακό και το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, ζητήματα για τα οποία οι δυο πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου