Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ . ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ

Πανό της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου για τη δολοφονία του Παύλου ΦύσσαΤην απερίφραστη καταδίκη της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα , εξέφρασαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ,του ΚΚΕ στη Νάξο, η νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και το ΠΑΜΕ Νάξου. Όλοι τους ζήτησαν να σταματήσει τώρα η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και κάλεσαν τους πολίτες να συνταχθούν ενάντια στον νεοναζισμό.
 
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ο. Νάξου
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φόνου. Ένας νέος άνθρωπος, ο Παύλος Φύσσας μουσικός με αντιφασιστική δράση, έπεσε χθες τη νύχτα νεκρός, από δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής, στην Αμφιάλη. Η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Οι νεοναζί οπλισμένοι με θράσος και φονικά όπλα, ενθαρρυμένοι από την τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, δολοφονούν τώρα στους δρόμους, οποιονδήποτε αντιστέκεται στα μνημόνια και το φασισμό. Ζητάμε τη παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και την απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς. Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει  το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία. Τώρα πρέπει να τους σταματήσουμε. Να ορθώσουμε τοίχος στο φασισμό.

Ανακοίνωση Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ
Η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Νάξου να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Ο λαός και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς παντού, οι Λαϊκές Επιτροπές και στον τόπο μας μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων
Τα χθεσινά γεγονότα στο Κερατσίνι αποτελούν σκηνές βγαλμένες από τις χειρότερες της ελληνικής ιστορίας. «Το παρελθόν έγινε παρόν και μέλλον» .Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των Ελλήνων και ειδικά  των νέων ανθρώπων απέναντι στον κηρυγμένο πόλεμο των νεοναζί εναντίον συνανθρώπων μας εξαιτίας της φυλετικής, σεξουαλικής, θρησκευτικής ή πολιτικής τους ταυτότητας. Εναντίον όλων μας. Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους τους νεολαιίστικους φορείς, τις κομματικές οργανώσεις, προς τον κάθε νέο και την κάθε νέα να συνταχθεί στον αγώνα κατά των νεοναζί. Ο ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα. H υπεράσπιση της εθνικής και λαϊκής ενότητας είναι υποχρέωση όλων μας.
Ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Δημητροκάλλης Σταμάτιος

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Νάξου: 
Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ενέδρα χρυσαυγιτών.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Να μη μπορούν να σταλθούν πουθενά.
Να σβήσουν από προσώπου γης.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε σύλλογο να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
ΠΗΓΗ ΝΑΞΟΣ NOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου