Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

NISSAKI Beach Restaurant (St. George Beach, Naxos) ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Η γαστρονομία εμπνέεται από τη θάλασσα και το Διόνυσο και ο επισκέπτης απλά θα επιλέξει τις γεύσεις που θα πάρει μαζί σου φεύγοντας
Η Μεσογειακή κουζίνα του, περιλαμβάνονται τα τοπικά προϊόντα, ιδιαίτερα τα τυριά και φυσικά τα φρέσκα ψάρια.
Προκαλεί εντύπωση,  η πλούσια λίστα κρασιών και ιδιαίτερα η χρυσή λίστα στην οποία περιλαμβάνεται και το “Κορμιλίτσα” από τη χρυσή συλλογή TSANTALI, που είναι από το Άγιο Όρος και κυρίως εξάγεται στη Ρωσία.
 
Έτσι το NISSAKI, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Wine Restaurant και οι λάτρεις του οίνου είναι βέβαιο ότι εδώ θα τον απολαύσουν.
 
Δεν λείπει και το χύμα βαρελίσιο κρασί από τα αμπέλια της Νάξου ή της Κρήτης.
 
Ξεκινήσαμε με μια χειροποίητη τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, ναξιώτικα τυριά και μυρωδικά, γαρνιρισμένη με σως μπαλσάμικο, που ήταν τόσο πλούσια σε γεύσεις όσο είναι και στα υλικά που περιέχει. Υπερισχύει φυσικά η “γλυκερή” γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών που ισορροπεί θαυμάσια με τα εξαιρετικής γεύσης ναξιακά τυριά.
 
Στη σαλάτα Αριάδνη όμως τα φύλλα ρόκας έχασαν τη δροσιά τους και μαζί με το πικάντικο κεφαλοτύρι Νάξου και τη λιαστή ντομάτα “βάρυναν” από τη σωσ βαλσάμικου που περιείχε σε υπερβολική για το πιάτο ποσότητα. 
 
Με χρώματα και αρώματα της Μεσογείου η ομώνυμη μακαρονάδα με τα νοστιμότατα φιλετάκια καπνιστού κοτόπουλου, τις πολύχρωμες πιπεριές , ελιές και το αγαπημένο μας πέστο βασιλικού, αντιπροσώπευσε επάξια τη γευστικότατη μεσογειακή κουζίνα.
 
Για το κεμπάπ ψημένο σε κληματόβεργα σερβιρισμένο πάνω σε αφράτη πίτα καλαμποκιού, που συνοδεύεται από γευστικότατο γιαούρτι Νάξου, είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τη γευστική εμπειρία μας. Άψογο ψήσιμο, ζουμερή γεύση από πολύ καλή ποιότητα κρέατος με όσα προσθέτει η κληματόβεργα, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
 
Για γλυκό δοκιμάσαμε τη σοκολάτα μαρκίζ με σως μπανάνα και μαύρο ρούμι, στολισμένη με φύλλο φρέσκιας μέντας. Ένα γλυκό με φίνα γεύση, που ο σεφ όταν το παρασκεύαζε ήταν σίγουρα σε μεγάλα κέφια. 
 
Το service γρήγορο και επικοινωνιακό.
 
Μέση τιμή κατ' άτομο για γεύμα ή δείπνο: 20 – 25 ευρώ.
 
Τηλέφωνο: (+30) 22850 25710

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου