Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

39Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ !!! " ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ .............. Α - .. ΔΥΝΑΤΟ "

Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριοΤο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο
 Μήνυμα «ενότητας, αυτοσυνειδησίας και προοπτικής της δημοκρατικής παράταξης αλλά και της κεντροαριστεράς της ευθύνης, χωρίς ηγεμονισμούς», στέλνει το ΠΑΣΟΚ με το διήμερο πολιτικό-επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει, με αφορμή την 39η επέτειο για την ίδρυσή του, συνέδριο με το οποίο «ανοίγει ένα συγκροτημένο διάλογο για το μέλλον της χώρας», αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα του ΙΣΤΑΜΕ.

Σύμφωνα με το σημείωμα, αυτή τη χρονιά, το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΙΣΤΑΜΕ αποφάσισαν «αντί για τις συνήθεις επετειακές εκδηλώσεις», να διοργανώσουν το εν λόγω συνέδριο, με την πεποίθηση ότι «στη σημερινή συγκυρία της εθνικής και ευρωπαϊκής κρίσης οφείλουμε ως κόμμα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, να αποτιμήσουμε, με την απαιτούμενη σοβαρότητα, την περίοδο της μεταπολίτευσης και το ρόλο που διαδραμάτισε το ΠΑΣΟΚ, είτε ως κόμμα, είτε ως κυβέρνηση, σ' αυτή».
Επιπλέον, σημειώνεται ότι πρόθεση της διοργάνωσης δεν είναι η εξιδανίκευση, αλλά η αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ, «μέσα από μια υπεύθυνη επιστημονική και πολιτική αξιολόγηση» και η συμβολή στη διατύπωση «μιας νέας αφήγησης της δημοκρατικής παράταξης, που θα απαντάει με ειλικρίνεια στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας συνολικά και των πολιτών της ειδικότερα».
«Εγγύηση στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η σύνθεση των εισηγητών. Επιστήμονες που έχουν σημαντικό έργο στη μελέτη των διαφόρων πλευρών της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής, αλλά και πολιτικοί που έχουν υπηρετήσει την παράταξη και την χώρα, καλούνται να διατυπώσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, επιστημονικές και πολιτικές», τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα. Αναφέρεται δε ότι το ΙΣΤΑΜΕ και το ΠΑΣΟΚ «αποτολμούν ένα τέτοιο εγχείρημα, γιατί πιστεύουν ότι η ανανέωση του πολιτικού λόγου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με υπευθυνότητα και τεκμηρίωση» και παράλληλα καλούν τους πολίτες να συμβάλουν με την παρουσία τους στην επιτυχία του συνεδρίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου