Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

newego_LARGE_t_1101_51289548
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Δεκαβάλλα προς τους δημάρχους αναφέρει τα εξής:
“Όπως γνωρίζετε, με το άρθρο 94 παρ.2.Β εδ.17 του παραπάνω σχετικού νόμου, η καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας έχει μεταφερθεί ως αρμοδιότητα στους δήμους. Μετά από πολλές και διευρυμένες συναντήσεις με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας και τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, ο δήμος προχώρησε σε εφαρμογή του άρθρου 257 παρ. 2β του παραπάνω σχετικού νόμου, καθώς δεν έχει μεταταχθεί κανένας υπάλληλος στο δήμο μας για τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Όμως, στην εγκύκλιο 3/2011 του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. και στο με αρ. πρ.1105/24-1-2011 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ., αναφέρεται ότι ο δήμος της έδρας του νομού οφείλει να εξυπηρετήσει διοικητικά στα θέματα πρόνοιας, τους υπόλοιπους δήμους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες αυτές.

Σήμερα, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης με την υπάρχουσα στελέχωσή του και με τις υποχρεώσεις που έχει επιφορτιστεί (διοικητική και τεχνική υποστήριξη Δ/νσης Πολεοδομίας για τέσσερα νησιά, εκ των οποίων το ένα είναι η Μύκονος, διοικητική και τεχνική υποστήριξη διαδημοτικού λιμενικού ταμείου κτλ) αδυνατεί να συνεχίσει τη διοικητική υποστήριξη των θεμάτων Υγείας και Πρόνοιας όλου του νομού Κυκλάδων.
Με τα υπ” αριθ 4551/3-5-2011 και 5657/15-4-2013 σχετικά έγγραφά μας, εκφράσαμε τα παραπάνω στο Υπουργείο Εσωτερικών – Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Ο.Τ.Α. Το Υπουργείο Εσωτερικών μας ενημέρωσε προφορικά ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε Δήμου να ασκήσει την αρμοδιότητα και να χορηγεί τα προνοιακά επιδόματα αυτόνομα.
Παρακαλούμε όπως για τους παραπάνω λόγους και κυρίως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σας, να μας απαντήσετε εγγράφως αν επιθυμείτε να αναλάβετε τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων της περιφερειακής ενότητας ή του Δήμου σας. Σας παραθέτουμε συνημμένα και αναλυτικά τον αριθμό των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από τον Δήμο μας σύμφωνα με στοιχεία που μας χορήγησε το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού, για το μήνα Ιούνιο 2012”.
 Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας αναλυτικά τα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται για το Νομό Κυκλάδων είναι ανά νησί τα ακόλουθα:
1. ΣΥΡΟΣ : 470 επιδόματα
2. ΚΕΑΣ – ΚΥΘΝΟΥ: 20 επιδόματα
3. ΜΗΛΟΣ: ΚΙΜΩΛΟ, ΣΕΡΙΦΟ, ΣΙΦΝΟ: 56 επιδόματα
4. ΠΑΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: 102 επιδόματα
5. ΝΑΞΟΣ: ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΓΟ: 159 επιδόματα
6. ΤΗΝΟΣ: 97 επιδόματα
7. ΜΥΚΟΝΟΥ: 42 επιδόματα
8. ΑΝΔΡΟΣ: 64 επιδόματα
9. ΘΗΡΑΣ: ΙΟΣ, ΣΙΚΙΝΟ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ, ΑΝΑΦΗ: 144 επιδόματα
ΠΗΓΗ ΝΑΞΟΣ NOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου