Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ, ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ..


Το νέο "απορριμματοφόρο" του δήμου μαζεύει σκουπίδια από τις επιχειρήσεις της παραλίας (Κυριακή 28 Απριλίου)Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
«Τώρα, γίνεται το σκουπίδι “delivery”. Προχωράει η πρώην νεκροφόρα και νυν σκουπιδοφόρα στην έξω πλευρά της παραλίας και πάνε οι εργάτες μαγαζί-μαγαζί και ρωτούν μήπως υπάρχουν σκουπίδια. Σε ποιον άλλο δήμο έχουν κάνει αυτό το πράγμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Αναματερός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία επαφή και συνεννόηση» της Υπηρεσίας Καθαριότητας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Επιπλέον – με αφορμή το γεγονός ότι ο υπάλληλος που έχει αναλάβει τώρα την αποκομιδή των απορριμμάτων της παραλίας έχει ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, ακόμη και τις Κυριακές και τις αργίες – ο κ. Αναματερός αναφέρθηκε και στο σημαντικό πρόβλημα της υποστελέχωσης στην καθαριότητα, ακόμη και σε άλλες υπηρεσίες. «Ειδικά ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, δεν περισσεύει ούτε ένας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πάρει ακόμη την άδεια του 2012» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά την άποψη του, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης των απορριμμάτων που να εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρηματίες, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να φορτώσει τα σκουπίδια της η παραλία σε κάποιο άλλο μέρος». Ζήτησε, μάλιστα, να επιστρέψουν οι κάδοι εκεί που ήταν, έως ότου να βρεθεί ένα άλλο σύστημα, το οποίο μπορεί να προτείνει η κ. Λουϊζίδου που έχει αναλάβει την μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Νάξου.

Η απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων
Την ομόφωνη απόφαση να καταγγείλουν το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές πήρε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την περασμένη Παρασκευή. «Από κει και πέρα, ποιο είναι νόμιμο, ποιο είναι παράνομο, θα το δούμε. Γιατί εγώ δεν μπορώ να δεχτώ αγροτικό φορτηγάκι να κουβαλάει σκουπίδια […] Το κάθε όχημα είναι για συγκεκριμένη δουλειά» δήλωσε ο κ. Αναματερός.

«Πλήρης αποτυχία στον τομέα της καθαριότητας»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία συνεργασία» με τον κ. Πολυκρέτηο οποίος «από μόνος του αποφασίζει και διατάσσει», ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες του δήμου, μέσω της καθημερινής εργασίας τους. Όσο για την ανακύκλωση, ο κ. Αναματερός επεσήμανε ότι ούτε γι’ αυτό το θέμα υπάρχει οργάνωση.  
Την ίδια στιγμή, παραμένει ανεφάρμοστος και ο Κανονισμός Καθαριότητας και ο «στόλος» των κάδων χρειάζεται άμεσα ανανέωση, αφού τουλάχιστον 100 με 150 από αυτούς βρίσκονται «παροπλισμένοι» στην αποθήκη της καθαριότητας, λόγω σημαντικών φθορών που έχουν υποστεί από την μακρόχρονη χρήση τους. Σύμφωνα με τον κ. Αναματερό, έχει επανειλημμένα θιχτεί το θέμα αυτό στον δήμο (που θα πρέπει να τους αντικαταστήσει), αλλά δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια.
«Πλήρης αποτυχία στον τομέα της καθαριότητας. Δεν εισακουγόμαστε πουθενά. Τα μαθαίνουμε τελευταίοι. Αποφασίζουν άλλοι για μας, πριν από μας και χωρίς εμάς, βέβαια» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα που παίρνονται, «είναι αποσπασματικά και χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο».
ΠΗΓΗ ΝΑΞΟΣ NOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου