Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΣΑΛΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ., ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΥΡΙΔΙΚΟ


Τμήμα του εναέριου σιδηρόδρομου μεταφοράς ναξιακής σμύριδαςΗ αρχική πρόταση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, ήταν η επιτροπή να είναι 9μελής κάτι για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κορώνου κ. Νίκο Χουζούρη.
Η πρόταση που επίσης «έπεσε» στη συνεδρίαση τόσο από τον κ. Βλησίδη (δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας και αντιπρόεδρο του δημ. συμβουλίου), όσο και τον κ. Κώστα Βερνίκο, (αντιπρόεδρο της ΟΝΑΣ), ήταν στην εν λόγω επιτροπή να συμμετέχει με μέλος της και η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή. Να σημειώσουμε ότι η ΟΝΑΣ έχει επανειλημμένα αναδείξει το σμυριδικό ζήτημα το οποίο, εξάλλου, ήταν και ένας από τους λόγους δημιουργίας της Ομοσπονδίας.

Τελικά, αυτό που αποφασίστηκε είναι η επιτροπή να είναι 11μελής και να αποτελείται από το δήμαρχο και δυο ακόμη μέλη της πλειοψηφίας, από 3 μέλη της μειοψηφίας, τους προέδρους των σωματείων σμυριδορυκτών (Απειράνθου και Όρμου Λυώνα), τους προέδρους των σμυριδοχωριών (Κορώνου και Απειράνθου) και τον κ. Δημήτρη Μανδηλαρά.
Διαβάστε το αίτημα του Συλλόγου Σμυριδεργατών του Όρμου Λυώνα προς το δημοτικό συμβούλιο:
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΜΥΡΙΔΙΚΟΥ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2
ΠΗΓΗ ΝΑΞΟΣ NOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου