Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ...


Έτσι θα υποδεχτούν τον τουρισμό;Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους
Απελπισμένοι οι Απολλωνιάτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με δικά τους χρήματα επιστράτευσαν επαγγελματίες και προχώρησαν στην συντήρηση των αποδυτηρίων λουομένων της περιοχής, που βρίσκονται στην κεντρική παραλία και τα οποία παρουσίαζαν τριτοκοσμική εικόνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ήταν εστία μολύνσεως και δυσοσμίας αφού χρησιμοποιούνταν από τον κόσμο και… ως τουαλέτες!Δημόσιες τουαλέτες Απόλλωνα
Καθαριότητα: Η εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο!

 Στο χωριό, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, υπάρχει έλλειψη κάδων απορριμμάτων και οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει χρησιμοποιούνται και για οικιακά απορρίμματα όπου σε συνδυασμό με ελλειπή αποκομιδή ή ελλείψη σάκων δημιουργεί έντονο πρόβλημα υγιεινής και εμφάνισης του χωριού. Στην είσοδο του χωριού, υπάρχουν εγκαταλειμμένοι, άχρηστοι, μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων και μία χημική τουαλέτα (σπασμένη από κακοκαιρία)… ως καλωσόρισμα στους επισκέπτες…
Η πρώτη επιστολή εστάλη στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 14 Φεβρουαρίου 2013 και αναφέρει τα εξής:
Σας παραθέτω εν συντομία μερικά από τα προβλήματα του Απόλλωνα και τις ενέργειες που έχουμε αναλάβει εμείς οι κάτοικοι του χωριού για την επίλυση τους ή την ανάδειξη τους ώστε να επιλυθούν από τους αρμόδιους φορείς.
1. Θέματα εμφάνισης κοινοχρήστων χώρων: Τα αποδυτήρια λουομένων που βρίσκονται στην κεντρική παραλία του Απόλλωνα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Η ομάδα μας με συντονισμένες ενέργειες καθαίρεσε την οροφή , οποία είχε υποστεί πλήρη διάβρωση οπλισμού και ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και άμεσα την ανακατασκεύασε με κατάλληλα υλικά, για το διαβρωτικό περιβάλλον που βρίσκεται, με έξοδα χορηγών της κινήσεως μας. Στη συνέχεια καθαιρέθηκαν όλα τα επιχρίσματα και μετά την τοποθέτηση καινούργιων παροχών νερού και αποχετεύσεων θα ξεκινήσει σοβάντισμα, πάλι με τα κατάλληλα υλικά. Κάτοικος του Απόλλωνα, επαγγελματίας μαραγκός, έχει αναλάβει την επισκευή των τεσσάρων θυρών. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι απαιτείται ένα χρηματικό ποσό για την συνέχιση των εργασιών, που ούτως ή άλλως θα εκτελέσουμε επιβαρυνόμενοι το κόστος ελλείψει χορηγιών.

2. Θέματα καθαριότητας: Υπάρχει έλλειψη κάδων απορριμμάτων σε πολυσύχναστους χώρους (παραλία, προβλήτα, χώρος στάθμευσης και αναχώρησης λεωφορείων και αλλού) και οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει χρησιμοποιούνται και για οικιακά απορρίμματα όπου σε συνδυασμό με ελλειπή αποκομιδή ή ελλείψη σάκων δημιουργεί έντονο πρόβλημα υγιεινής και εμφάνισης του χωριού. Απαιτείται η επιτόπου διερεύνηση του θέματος από αρμοδίους της Δημοτικής αρχής και των κατοίκων. Στην είσοδο του χωριού στον χώρο του Δημοτικού χώρου στάθμευσης (βόρεια του κοιμητηρίου του Απόλλωνα), υπάρχουν εγκαταλειμμένοι, άχρηστοι, μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων και μία χημική τουαλέτα (σπασμένη από κακοκαιρία) και απαιτείται η απομάκρυνση τους. Την περίοδο του Πάσχα και του επερχομένου θέρους είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία υπαλλήλου καθαριότητας τόσο για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό των δημοσίων χώρων όσο και της διαχείρισης των αποδυτηρίων, WC κ.λ.π.
3. Θέματα αφορούντα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Είναι συνεχής η προσπάθεια μας για την βελτίωση των συνθηκών ελλιμενισμού των σκαφών μας και της πρόσβασης μέσω της υπαρχούσης κατεστραμμένης ράμπας . Περισσότερα στο σχετικό άρθρο του naxosnow.gr.
Ήδη η ομάδα μας έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες για την βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας του χωριού μας. Με κατάλληλα μέσα, αμμοβολή (προσφορά κατοίκου Απόλλωνα) καθαρίστηκαν όλα τα πετρόχτιστα της παραλίας από τις αναγραφές συνθημάτων. Συγκεντρώθηκαν τεράστιες ποσότητες κλαδιών, χόρτων, δένδρων κ.λ.π. που είχαν συσσωρευτεί πέριξ των μεγάλων κάδων απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν ελευθερώνοντας τον χώρο, ενώ παράλληλα με ανακοίνωση της, η ομάδα ειδοποιεί τους κατοίκους ότι σε περίπτωση που θέλουν να πετάξουν ογκώδη υλικά (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, στρώματα κ.λ.π.) να ειδοποιείται η ομάδα και εν συνεχεία θα ειδοποιείται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για την συνολική αποκομιδή. 
Ομάδα ξυλουργών επισκεύασε τα παγκάκια της παραλίας που είχαν καταστραφεί από την θάλασσα, επισκεύασε τα παράθυρα και τις πόρτες του Ιατρείου του χωριού και σε πρόσφορο χρόνο θα προβεί και στην βαφή τους.
Δημιούργησαμε και σελίδα στο facebook για την ενημέρωση των φίλων του Απόλλωνα και σελίδα για τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου του Απόλλωνα Νάξου.

Η δεύτερη επιστολή εστάλη (προς τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό) στις 25 Φεβρουαρίου 2013
Σας στέλνουμε εικόνες από την κατάσταση που βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι του Απόλλωνα, όπου στην περίπτωση των αποδυτηρίων είναι χειρότερη πλέον, λόγω της αφαίρεσης των επιχρησμάτων. Θα σας παρακαλούσαμε να δοθεί μια λύση από εσάς, όσο το δυνατόν πιο σύντομα εν όψει της τουριστικής περιόδου.
ΠΗΓΗ ΝΑΞΟΣ NOW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου