Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ " ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ...."

Αδιάλλακτη η Ευρώπη παρά τους φόβους για χρεοκοπία...

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στις 6 το απόγευμα. 
Λεπτό προς λεπτό οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο (Συνεχής ενημέρωση)...
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Κύπρο, η οποία αναζητεί εναλλακτική πρόταση απέναντι στο τελεσίγραφο του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων.

Ζωντανή μετάδοση όλων ... των εξελίξεων


14:32

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Κύπρου, εκτιμά η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας , Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα Έστεραϊχ. Τονίζει ότι η Κύπρος πρέπει να δράσει τώρα και πως η έξοδός της από το ευρώ δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

14:15

Ετοιμάζεται από τη Νομική Υπηρεσία νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης, το οποίο θα κατατεθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 σήμερα.

14:10

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως από την πρώτη στιγμή έπραξε, στις 15 Μαρτίου, μετά την απόφαση του Eurogroup, και έχοντας υπόψη την αντίθετη άποψη των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο, συνεχίζει να καταβάλλει έντονες προσπάθειες προς όλες τις προσφερόμενες κατευθύνσεις και πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

14:05

«Μέσα στις επιλογές δεν είναι ενδεχόμενο νέο δάνειο, καθώς αυτό θα καθιστούσε το χρέος της Κύπρου μη βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Σαρρής από τη Μόσχα (ΡΙΚ), ο οποίος διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με τη Ρωσία επικεντρώνονται σε δυνατότητες συνεργασίας στον τραπεζικό και στον ενεργειακό τομέα. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι «οι πόρτες έχουν κλείσει» από τη Μόσχα και προέβλεψε μία μακρά νύχτα ενδεχομένως με τελικές αποφάσεις. Ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι η ρωσική κυβέρνηση επιδεικνύει θέληση να βοηθήσει και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την κυπριακή πλευρά.

13:45

«Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι εξαιρετικά καινούριο» σχολίασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντ. Μεντβέντεφ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο. Τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί πρωτίστως από την Κύπρο, την Ε.Ε, ενώ τρίτες στη σειρά είναι άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, που έχουν εκεί συμφέροντα.

Ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε ότι συζητούνται οι προτάσεις για εξασφάλιση μεριδίων στα κοιτάσματα του υποθαλάσσιου φυσικού αερίου της Κύπρου ή της ναυτικής βάσης, όμως πρόκειται για περίπλοκα θέματα. Επισημαίνει τυχόν ενστάσεις της Τουρκίας.

13.10
Πρόεδρος Βουλής Γιαννάκης Ομήρου: Διατηρήθηκε κλίμα συναντίληψης και ομοψυχίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά των ευρωπαίων εταίρων. Λήφθηκαν αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Η προσπάθεια είναι όλα να γίνουν μέσω των διαδικασιών της Ε.Ε. Δεν συζητήσαμε κούρεμα και δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα. Δεν υπάρχει λόγος για φήμες και ψυθίρους που δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα.

13.05

Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ. Αβέρωφ Νεοφύτου: Η πολιτική ηγεσία δουλεύει σκληρά για την σωτηρία του τόπου. Υπήρξε ένα πολύ καλό κλίμα και θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση. Είναι μονόδρομος για μας. Μία είναι η προσπάθεια να αποφύγουμε την χρεοκοπία και θεωρώ ότι θα το πετύχουμε, Υπάρχει ομόφωνη απόφαση για δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης και κοιτάμε τα νομικά θέματα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το θέμα του κουρέματος. Το πρόγραμμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ολοκληρωμένο. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Ακόμα και αν βρίσκαμε όλα τα χρήματα από μια Τρίτη χώρα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε στην Ε.Ε και χρειαζόμαστε τους ευρωπαϊκού θεσμούς για την στήριξη της οικονομίας μας.

12.58

Απίθανο θεωρεί ο Α.Νεοφύτου να είναι έτοιμο σήμερα για ψηφοφορία το σχέδιο "Β" για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Υπήρξε συμφωνία των πολιτικών ηγετών για τη δημιουργία "ταμείου αλληλεγγύης".

12.38

Μέσω twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφέρει: Η Σύνοδος των Προέδρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά πλειοψηφία, εκφράζει ανησυχία για τις εξελίξεις στην Κύπρο και διάκειται αρνητικά στην επιβολή οποιουδήποτε φόρου για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

12.30

Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν τον Φεβρουάριο το σύνολο των καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Τα 20 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις ξένων, εκ των οποίων περίπου τα 18 δισ. ευρώ είναι οι ρωσικές καταθέσεις. Οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονταν στα 48 δισ. ευρώ.

12.10

Την ελπίδα ότι η Κύπρος θα έχει καταλήξει σε οριστική συμφωνία για το πακέτο στήριξής της μέχρι τη Δευτέρα εξέφρασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, μετά το χρονικό περιθώριο που τέθηκε από την ΕΚΤ.

12.00

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τα όσα αναφέρθηκαν περί συμφωνίας της κυβέρνησής του για κούρεμα καταθέσεων. Ανακοίνωση του γραφείου του πρώην Προέδρου αναφέρει ότι το θέμα του κουρέματος καταθέσεων "ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο". "Το Μνημόνιο που κατ’ αρχήν συμφώνησε η Κυβέρνηση Χριστόφια με την τρόικα, ούτε μια λέξη δεν περιλαμβάνει για κούρεμα καταθέσεων. Είναι φανερό ότι τα όσα μεταδίδονται περί δήθεν συμφωνίας με τον Σόιμπλε καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Αποτελούν μεγάλο ψέμα και κατασκευασμένη είδηση", καταλήγει η ανακοίνωση.

11.37
Ντάισελμπλουμ: Δεν αποφεύγεται το «κούρεμα» - Συστημικός κίνδυνος η Κύπρος



10.56

Πληροφορίες για «λουκέτο» στη Λαϊκή - Διαψεύδει πηγή της τράπεζας στο ΑΜΠΕ - Έως τη Δευτέρα ανοιχτή η κάνουλα από την ΕΚΤ

10.50

Κλειστό τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή το χρηματιστήριο της Κύπρου.

10.25

Μεντβέντεφ: Μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί ρωσικών κρατικών εταιρειών στην Κύπρο – Συνάντηση με Μπαρόζο σήμερα στη Μόσχα

08.56

Αδειάζουν τα ράφια στην Κύπρο

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου