Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ- ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ανδρουλάκης: «Πρέπει να φτιάξουμε συμμαχία με όλες τις χώρες του νότου»«Οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ δεν βοηθούν στο να υπάρξει ψυχραιμία στην ευρωζώνη, δυστυχώς επιδεινώνουν το πρόβλημα», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.
«Το θέμα των καταθέσεων το άνοιξε η ίδια η απόφαση που πήρε το Eurogroup. Δυστυχώς πρέπει να κινηθούμε σε άλλο πλαίσιο αποφάσεων, δεν υπάρχει ο ιδεολογικός συσχετισμός των προοδευτικών δυνάμεων για να πάμε σε μια άλλη κατεύθυνση, όμως σε λίγο καιρό η βαθιά ύφεση και η μεγάλη ανεργία στις νότιες χώρες θα οδηγήσουν σε έναν συσχετισμό βιωμάτων» είπε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς ως Ελλάδα, ως ελληνισμός, πρέπει να διαχειριστούμε αυτόν τον συσχετισμό βιωμάτων, να φτιάξουμε συμμαχίες με όλες τις χώρες του νότου, απέναντι σε μια πολιτική, η οποία αντί να δίνει προοπτική στο εγχείρημα της Ευρώπης, δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα. Πιστεύω ότι τα βιώματα αυτά θα γεννήσουν ιδέες, το ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ και την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά είναι οι ιδέες αυτές θα έχουν προοδευτικό πρόσημο και όχι ακροδεξιό πρόσημο, το οποίο παράγει μικρούς εθνικισμούς εντός της Ευρώπης». 

Εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι για μια δίκαιη κατανομή, η οποία δεν έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα. «Πρέπει από την ύφεση και τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία οι φόροι να κατανεμηθούν δικαιότερα στους πολίτες, διότι δυστυχώς, σε άλλη περίπτωση, οδηγούμαστε σε ένα κοινωνικό αδιέξοδο». 

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε για την προσπάθεια ανασύνταξης και υπογράμμισε: «Καλώς ή κακώς οι πολίτες δεν μας ακούν όπως τα προηγούμενα χρόνια. Γι' αυτό πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά, διότι οι πολίτες μάς παρατηρούν. Πρέπει να κάνουμε μεγάλες εσωτερικές αλλαγές για να είμαστε ένα κόμμα το οποίο δεν το χρειάζεται ο τόπος για να στηρίξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το χρειάζεται ο τόπος γιατί παράγει έναν προοδευτικό λόγο, έναν ρεαλιστικό λόγο». 

Για το θέμα του ανασχηματισμού είπε ότι «πρέπει να συνδεθεί όχι με την αλλαγή προσώπων, αλλά με μια εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης. Με μια κυβέρνηση η οποία θα λειτουργεί στη βάση ενός μεταρρυθμιστικού πλαισίου και όχι μεταρρυθμιστικής δημοσκοπικής ατζέντας».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική του είναι «βαθιά οπορτουνιστική» και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χτυπήσει την πόρτα του γείτονα της Χρυσής Αυγής, του κ. Καμμένου, για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει plan Β. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει plan Β. Υπάρχει πολιτική συγκεκριμένων συσχετισμών στην Ευρωζώνη που πρέπει να τους γνωρίζουμε για να τους διαχειριστούμε σωστά, προς όφελος του ελληνικού λαού». 

Τέλος, σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν τα τοπικά καθοδηγητικά όργανα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτές θα γίνουν μετά το Πάσχα και αναζητείται ημερομηνία εντός του Μαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου