Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΜΑΊΤΟΣ.... ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ " ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"


DSC03902ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ
Στην παρούσα φάση γίνονται κινήσεις «για να βρεθεί ένα σχήμα, μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα μπουν μπροστά και που δεν θα σκέφτονται μόνο τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές».
Στο ερώτημα εάν ο ίδιος θα ηγείτο ενός τέτοιου «σχήματος» απάντησε ότι θα αποκαλύψει εν καιρώ το αν θα ηγηθεί μιας τέτοιας πλατιάς συνεργασίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό θα το συζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή όταν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι αυτό το εγχείρημα… ας μην βάζουμε από τώρα ταμπελίτσες».

Σε ότι αφορά τις «πληγές του παρελθόντος» (και τα όσα έγιναν στις δημοτικές εκλογές του 2010) ο κ. Μαϊτός εμφανίστηκε ενωτικός σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να ξεχάσουμε το χθες και να δούμε ότι αυτό που μπορεί να μας ενώσει είναι το αύριο». 

«Ας σκεφτούμε τις επόμενες γενιές»

Σύμφωνα με τον κ. Μαϊτό, θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους «ουσιαστική στόχευση στα μεγάλα προβλήματα του νησιού, τα οποία είτε είναι ανέγγιχτα, είτε βρίσκονται στις καλένδες», προβλήματα που σχετίζονται όχι μόνο με την καθημερινότητα, αλλά και με μέλλον του νησιού και τους νέους ανθρώπους.
«Θα πρέπει να βρεθεί ένα σχήμα, μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα μπουν μπροστά κάποια στιγμή, όποιοι κι αν είναι αυτοί και δεν θα σκέφτονται τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. και συμπλήρωσε: «Ο Μαϊτός σκέφτεται ότι υπάρχουν στόχοι. Τώρα, το ποιος θα υλοποιήσει αυτούς τους στόχους δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι θέμα μιας κοινής, συλλογικής δράσης ανθρώπων που σκέφτονται με έναν διαφορετικό τρόπο και που δεν περιχαρακώνονται ούτε σε ονόματα και σε τακτικές προσωπικές, ούτε μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα κομματικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά, με τους κλασικούς όρους».
Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εκτός κι αν υπάρξει «ένας πολύ ισχυρός λόγος», ενώ ειδικότερα για τη Νάξο τόνισε ότι «υπάρχει μια μεγάλη απαίτηση» από τους πολίτες να ξεπεραστούν οι όποιες προσωπικές διαφωνίες και οι διαχωρισμοί άνευ λόγου του παρελθόντος, προκειμένου να βρεθούν κοινοί δρόμοι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νησιού και των ανθρώπων του.
«Δεν μπορεί να σταματήσει κανείς στο χθες […] Γι’ αυτό, οποιοσδήποτε σταματήσει στο χθες, έχει χάσει το παιχνίδι του αύριο […] Έχουν περάσει οι εποχές που οι παρέες, είτε οι κομματικές, είτε οι προσωπικές, που είχαν συγκεκριμένη προσωπική στόχευση, δικαιούνται να έχουν ρόλο […] Αυτό που μπορεί να συνενώσει τον κόσμο είναι η προοπτική του αύριο» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαϊτός.

«Όταν δεν λύνονται τα προβλήματα, πολλαπλασιάζονται»

Για τη δημοτική αρχή της Νάξου, ο κ. Μαϊτός ανέφερε «ότι έχει εγκλωβιστεί σε μια πολιτική διαχείρισης των προβλημάτων που ανακύπτουν κάθε στιγμή ή που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια», χωρίς να υπάρχει ο μακρόπνοος σχεδιασμός που θα έπρεπε να δώσει στο νησί. «[…] Τα προβλήματα, όταν δεν λύνονται, πολλαπλασιάζονται» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., σύμφωνα με τον οποίο «το όραμα δεν έχει σχέση με τους νόμους» εννοώντας τον Καλλικράτη και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Μαϊτός, κάνοντας μάλιστα και ένα «άνοιγμα» στα κόμματα της αριστεράς είπε χαρακτηριστικά ότι, »τα κόμματα της αριστεράς έχουν περισσότερες ευαισθησίες από άλλους πολιτικούς χώρους και θα πρέπει κάποια στιγμή να τις βάλουμε στα πλαίσια του ρεαλισμού και να παλέψουμε να μην τις αφήσουμε γενικώς να πλανώνται στον αέρα. Να τις κάνουμε πράξη».
Τέλος, ευχήθηκε να βρεθούν «εκείνοι οι άνθρωποι που από κοινού, σαν μια ομάδα θα δώσουν μια διαφορετική τροπή στα πράγματα του τόπου, θα αλλάξουν τις προτεραιότητες, θα κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι όλοι μαζί, να βρουν την κοινή συνισταμένη, να χαράξουν μια πορεία προς το μέλλον με στόχο την επόμενη γενιά κι όχι τις επόμενες εκλογές, να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων στο νησί καλύτερη, να καταθέσουν την πρότασή τους στους συμπατριώτες μας και να τη δουλέψουν κι από το επίπεδο της δημοτικής αρχής». Ο ίδιος πάντως, δεσμεύθηκε να αποκαλύψει εν καιρώ το αν θα ηγηθεί μιας τέτοιας πλατιάς συνεργασίας.

Για το Νοσοκομείο Νάξου: Ο κ. Μαϊτός απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις αποθαρρυντικές εξελίξεις για την αυτονομία του νοσοκομείου του νησιού, υποστηρίζοντας ότι «ήταν μια ειλημμένη απόφαση από την πλευρά της Πολιτείας, η οποία (με κάθε θυσία εκ μέρους της) θα την υλοποιούσε». Όπως επεσήμανε, «αν δεν πειστεί ο κόσμος και η Πολιτεία για την αναγκαιότητα της αυτονομίας, δεν πρόκειται να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές», ενώ τάχθηκε, καταρχήν, υπέρ της πρότασης του υπουργείου να αναλάβει ο δήμος τη λειτουργία του νοσοκομείου, με τη μεταφορά βέβαια των αντίστοιχων οικονομικών πόρων. Τέλος, εμφανίστηκε θετικός και σε μια ευρεία  συνεργασία της Νάξου, της Πάρου και των γειτονικών νησιών για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κυκλαδίτικη υγεία, λέγοντας ότι «πρέπει να στοχεύουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, με τον οποιονδήποτε τρόπο».

1 σχόλιο:

  1. Όπως οι Ολυμπιακοί φωνάζουν στο Καραϊσκάκη "αλλιώς ονειρευόμαστε εμείς τον Ολυμπιακό", έτσι και ο Μαϊτός αλλιώς ονειρεύεται τη Νάξο, αλλά δε μας λέει πώς. Το κρατά μυστικό. Τι νέο προσθέτει με αυτά που είπε στην Αλιμπέρτη; Τα ίδια και τα ίδια μουχλιασμένα πράγματα που λένε οι πολιτικοί και πολιτικάντηδες πριν τις εκλογές. Για τις...επόμενες γενιές και τρίχες κατσαρές, αφού εγώ που είμαι νεότερός του δε θα προλάβω να ζήσω τις "φαεινές" ιδέες του, αν υπάρχουν και αν...
    Μην ακούτε. Το "όλοι μαζί" αφορά το Πασόκ και όχι όλο. Ξέρετε. Καταλαβαίνετε για τι ποσοστά μιλάμε. Όπως καταλαβαίνετε ότι όποιος ξεκινά πρώτος, δε σημαίνει ότι θα κερδίσει την κούρσα. Πάντως, ο Μαϊτός μπορεί να είναι καλός στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. Να δούμε και καμιά εκδήλωση πιο light από τις κουλτουριάρικες που μας έχει φλομώσει αυτόις ο Ναυπλιώτης.
    Από σωτήρες, πάντως-και μάλιστα από την Αθήνα- έχουμε μπουχτίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου