Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΦΟΡΕΑ " ΦΩΝΑΖΟΥΝ " ....


Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή...


«Ραντεβού» στο Σύνταγμα δίνουν την Κυριακή μέλη της Πανεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα, μαζικοί φορείς και ... κοινωνικές οργανώσεις.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών που, όπως λένε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους, «οδηγούν την οικονομία στην ύφεση, εκτινάσσουν την ανεργία στα ύψη, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, καρατομούν μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η τρικομματική συγκυβέρνηση σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα και τους δανειστές συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ξεθεμελιώνοντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και οδηγώντας την οικονομία της χώρας στο γκρεμό.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις στη γειτονική Κύπρο είναι δραματικές ενώ με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κύπρος μπαίνει μόνιμα κάτω από τη μπότα των μνημονίων και καλείται ο κυπριακός λαός και οι εργαζόμενοι να πληρώσουν πολύ ακριβά τη διάσωση των τραπεζών. Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η τρόικα μαζί με την συγκυβέρνηση δεν διστάζουν να καταστρέψουν μια χώρα και ένα λαό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα μνημονιακά μέτρα δεν έχουν τελειωμό και ο μόνος δρόμος που μένει στους εργαζόμενους είναι ο δρόμος της ανατροπής και της απαγκίστρωσης από τα εκβιαστικά διλήμματα.

Ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαών στην Ελλάδα, την Κύπρο και γενικότερα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης πρέπει να συνεχιστεί, να συντονιστεί και να ενταθεί με στόχο την απαλλαγή από τα μνημόνια και τη διαγραφή του χρέους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου