Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

" ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ.... "

Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι λέει «ψέματα» και εξήγησε: «Προσβάλλετε τους αγρότες. Υπόσχεστε τα πάντα στους πάντες. Λέτε μόνο όσα είναι ευχάριστα στα αυτιά. Προτείνετε μια διαδρομή, η οποία ιστορικά έχει καταδικαστεί. Να ξαναζήσουμε την ιστορία σαν φάρσα». 
Επιπροσθέτως, κατήγγειλε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προωθεί συγκεκριμένα επενδυτικά συμφέροντα και πως «συμμετέχει σε συνέδρια χρηματοδοτούμενα από τον Σόρος».

Επισήμανε δε ότι «ο κ. Τσίπρας, επηρεασμένος από το νέο παίγνιο εκκλησίας - αριστεράς, μιλά με αναφορές στην εκκλησιαστική γλώσσα. Φαντάζεστε τον Γολγοθά και τον Πόντιο Πιλάτο, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αλαζονεία, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από την αριστερά».
Και πρόσθεσε «Θεολογείτε τώρα τελευταία κ. Τσίπρα. Όμως, και ο Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος. Σας περιμένουμε λοιπόν και εσάς...».
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «ο Έλληνας αγρότης περίμενε 27 λεπτά να ακούσει τον άσχετο πρόλογο που έκανε ο κ. Τσίπρας επι παντός επιστητού, για να αφιερώσει 2,5 λεπτά στα αγροτικά ζητήματα. Ως πρόσχημα χρησιμοποίησε τα αγροτικά προβλήματα για να έρθει στη Βουλή και να πει με μονότονο και παρωχημένο τρόπο όσα λέει για το Μνημόνιο». 
Σημείωσε ακόμη ότι «ο λαός ξέρει ότι η άλλη επιλογή (όχι η κακή, που αναγκαστήκαμε να κάνουμε σε μια συντριπτική Ευρώπη), η καταστροφική που εσείς προτείνετε, θα οδηγούσε όχι σε φτώχεια, αλλά σε εξαθλίωση. Από αυτά γλίτωσε ο κόσμος».
Και κορύφωσε την προσωπική επίθεση προς τον κ. Τσίπρα, λέγοντας: «Εσείς υπόσχεστε τα πάντα. Έρχεστε με τις 10 εντολές και υπόσχεστε τα πάντα. Ποιος δεν θέλει να είναι ευτυχής; Θα ήθελε κανείς να είναι δυστυχής και άρρωστος; Φοβερά διλήμματα θέτετε. Πείτε την αλήθεια στους αγρότες: ότι πρέπει να υπάρξει δουλειά, να στηριχθεί στις δυνάμεις του και να φύγουμε από την πολιτική των ενισχύσεων. Ρωτήστε τον αγρότη: η ΚΑΠ του πήγε καλά ή όχι; Θα σας πει ότι του πήγε καλά και γι' αυτό αγωνιζόμαστε να έχουμε τους ίδους πόρους. Να πούμε την αλήθεια στον αγρότη ότι πρέπει να κινηθεί με επιχειρηματικά κριτήρια, να στραφεί στην ποιότητα, την ετικέτα, την επωνυμία. Του λέτε ψέματα, του λέτε μόνο όσα είναι ευχάριστα στα αυτιά».

Αναρωτήθηκε για το ποια είναι η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε «το μόνο που άκουσα ήταν για χωράφια, βουνά, θάλασσες και τοπία»

«Δεν είναι θεμιτό να συμμετέχετε σε συνέδρια χρηματοδοτούμενα από τον Σόρος»

Πέραν αυτών, ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα για προσπάθεια προώθησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Ειδικότερα, είπε: «Δεν υπάρχει επένδυση που δεν έχει υπονομεύσει το κόμμα σας. Τωρα σας ακούσαμε να γίνεστε κήρυκας μιας επένδυσης της Ντόιτσε Εόλικα και μας κατηγορείτε λέγοντας "είναι δυνατόν να στηρίζεται η επενδυση από την Ντόιτσε Μπάνκ και η κυβέρνηση να μην κάνει τίποτε;" Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θεμιτό η αντιπολίτευση να μιλά υπέρ συγκεκριμένης πρότασης, υπέρ συγκεκριμένου επενδυτή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θεμιτό να πηγαίνει σε χρηματοδοτούμενα συνέδρια από τον Σόρος».

Και πρόσθεσε: «Ο Άκερμαν που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπας για την επένδυση της Ντόιτσε Εόλικα δεν είναι ο γνωστός της γερμανικής τράπεζας, αλλά ένας υπάλληλος τράπεζας του Λονδίνου».

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε ρητά τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής.


Συνέχισε τις επιθέσεις του και κατά την δευτερολογία του

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε τις επιθέσεις προς τον κ. Τσίπρα και κατά την δευτερολογία του αναφέροντας μεταξύ άλλων «Ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία μας χαιρέτησε από τα μπλόκα και στην  δευτερολογία ως μέλος της Βουλής των λόρδων παραδίδοντας μαθήματα δεοντολογίας». Εξήγησε πως «Σας πείραξε ότι είπαμε πως υπάρχουν σχέσεις με επενδυτές αλλα όταν εσείς αμφισβητείτε την δική μας υπόσταση είναι καλά; Οποιος έχει την μύγα μυγιάζεται».

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από «την αλαζονεία του νεόπλουτου που του έτυχε το λαχείο αλλά ξόδεψε γρήγορα τα λεφτά του. Το ΠΑΟΣΚ και ΔΗΜΑΡ είναι κυβερνητικοί εταίροι όχι συνιστώσες. Εσείς τι είστε ακριβώς; Είστε μια συνιστώσα της αντιμνημονιακής πολιτικής μαζί με το ΚΚΕ τους Ανεξάρτητους Ελληνες και την Χρυσή Αυγή».

Επισήμανε ότι ο λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αμφίσημος» τόσο στα φαινόμενα τρομοκρατίας όσο και ζητήματα πολιτικής σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Πήγατε στην Γερμανία και θέλατε να δείτε τον Σόιμπλε μετά στην Αμερική και μείνατε έκθαμβος με την πολιτική Ομπάμα. Δεν αναρωτηθήκατε όμως για την Βραζιλία. Απαντήσατε λοιπόν στην κυρία Παπαρήγα για την ΚΑΠ, εκπληρώσατε τις υποχρεώσεις απέναντι στο μητρικό σας κόμμα».

ΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου