Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ " ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ " ΜΕ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ...


«Βάζουν μπρος» οι νέοι υπ. Οικονομικών-Εξωτερικών...


Άτυπες συσκέψεις με στελέχη των υπουργείων τους θα έχουν, σήμερα, οι υπό διορισμό υπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Κασουλίδης και...Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, για να θέσουν όλες τις παραμέτρους επί τάπητος και να κάνουν ένα πρώτο σχέδιο δράσης και τον ανάλογο προγραμματισμό, ώστε στο Eurogroup της 4ης Μαρτίου, η κυβέρνηση να λάβει μέρος προετοιμασμένη στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Στόχος είναι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης το συντομότερο και με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Ο νέος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα ή αύριο συναντήσεις με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας.
Ο υπό διορισμό πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, δήλωσε ότι το Συμβούλιο που θα συσταθεί θα συμβουλεύει απευθείας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα συνεργάζεται με το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα και θα είναι υπεύθυνο για όλα τα προβλήματα της οικονομίας, όπως είναι οι σχέσεις της Κύπρου με τους Ευρωπαίους εταίρους της, αλλά και άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν τις επενδύσεις και την ανεργία.

Ο κ. Πισσαρίδης, αφού επισήμανε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, διαβεβαίωσε ότι θα εργασθεί σκληρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου