Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΑΝΝΑΞΙΑΛΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

" ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΚΤΟΙ"
Στη συνάντηση  συμμετείχαν, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, η επικεφαλής των Πολιτών για τα Νησιά μας, Θέκλα Κίζη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμπαράταξης, Ιάκωβος Γιακουμής, ο δημοτικός σύμβουλος Δονούσας, Μαρίνος Σιγάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για την Περιφερεική Ενότητα Νάξου, Λάζαρος Θεόφιλος, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Ιάκ. Ναυπλιώτης Σαραντηνός, ο πρόεδρος, Πασχάλης Συρίγος και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Γιάννης Βλασερός, που είχε προτείνει να γίνει συνάντηση για το θέμα του Νοσοκομείου Νάξου στην Αθήνα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων Νάξου.
Θα αλλάξει η πολιτική για την υγεία στα νησιά;
Είναι προφανές πως το συμπέρασμα από τη συνάντηση, ταυτίζεται απόλυτα με αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε διαμηνύσει και η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νάξο, Αμοργό και στις Μικρές Κυκλάδες, ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με δυναμική και ένταση από όλους τους φορείς και τους πολίτες, τόσο για την αυτονομία του Νοσοκομείου Νάξου, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του.

Από την άλλη, οι ρητές και κατηγορηματικές πρόσφατες δηλώσεις, τόσο του υπουργού Εργασίας, που ακόμη ηχούν στα αυτιά μας, ότι "η αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Νάξου διατηρείται, τελεία και παύλα", όσο και οι υποσχέσεις για θετική εισήγηση από τη Β΄ ΔΥΠΕ, που μετέφερε ο υποδιοικητής της στη Νάξο, παραμένουν μετέωρες, αφού, οι ασκούμενες πιέσεις, εξακολουθούν να βαρύνουν, όπως είναι φανερό, ανάλογα με τα πληθυσμιακά μεγέθη και να προσμετρώνται ανάλογα για το μέγεθος του πολιτικού κόστους.
Αν το ζήτημα της υγείας στη νησιωτική χώρα δεν αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο μιας γενικής πολιτικής που οφείλει να εφαρμόζει η εκάστοτε κυβέρνηση στη νησιωτική χώρα, που σαφώς και πρέπει να λαμβάνει υπόψη από τη μια τις πολλές διαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και από την άλλη την υποχρέωσή της οι νησιώτες και οι πολυάριθμοι επισκέπτες των νησιών, να έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας όπως και αυτές που παρέχονται στη χερσαία χώρα, το τεράστιο αυτό πρόβλημα δεν θα επιλυθεί ποτέ ουσιαστικά για τα νησιά.
Για μια ακόμη φορά, είναι φανερό, ότι οι αρμόδιοι ρίχνουν το "μπαλάκι" στην κοινωνία με στόχο να τη διχάσουν και οι ίδιοι να έχουν και πάλι μια δικαιολογία γιατί δεν μεριμνούν για τα αυτονόητα!
ΠΗΓΗ ΝΑΞΟΣ NEWS




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου