Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ... ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ...


Ποιος θα γίνει ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο; ...


Μπορεί ο Λαζόπουλος, ο Χαϊκάλης ή Κλυνν να κερδίσει τις καρδιές μας τάζοντάς μας τα πάντα - χωρίς κανένα σχέδιο;

Οι Ιταλοί έδωσαν χτες 25% σε έναν λαϊκιστή κωμικό που θέλει να τους βγάλει απ' το ευρώ αλλά δεν έχει άλλο πρόγραμμα ή σχέδιο.

Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα - και δε μιλώ μόνο για το ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό που έδωσαν στον Μπερλουσκόνι (πράγμα που χαροποίησε κάποιους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς, χτες), αλλά κυρίως για τα δικά μας. Βέβαια στους Ιταλούς τα ναζιστικά, και πιο πρόσφατα τα νεοναζιστικά, κόμματα ανέβηκαν, μπήκαν στην εξουσία (πχ. στις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι!) και μοιάζουν να έκαναν τον κύκλο τους. 



Τώρα οι Ιταλοί θέλουν οποιονδήποτε τους πει ότι όλα θα πάνε καλά με τρόπο μαγικό.

Η κεντροαριστερά τους έπεσε πολύ ρεαλιστική κι έτσι στράφηκαν προς τον Γκρίλλο που πέντε μέρες πριν από τις εκλογές δήλωσε στο Euronews: "Πρέπει να βρόυμε μία λύση. Δεν έχω καμία έτοιμη λύση. Στο Κίνημά μας όμως, έχουμε οικονομολόγους και πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις, καθώς το χρέος μας κατατρώει τις ζωές. Δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχει όμως ελπίδα."

Δεν έχει καμία λύση, όπως περηφανεύεται, αλλά στο κόμμα του υπάρχουν οικονομολόγοι και πρέπει να αναζητήσουν λύσεις σε κάποια στιγμή. Το ότι οι εκλογές έγιναν χτες δεν έχει σημασία, αρκεί που υπάρχουν και μερικοί οικονομολόγοι στο κίνημά του και θα βρουν κάπως τη λύση που δεν βρήκε αυτός για τα προβλήματα της Ιταλίας.

[Φυσικά δε δέχεται να συνεργαστεί με κανέναν για να μπει στην κυβέρνηση και να επηρεάσει άμεσα τα πράγματα. Προτιμά να γκρινιάζει εκ του ασφαλούς, ως αντιπολίτευση, παρά να αναζητήσει λύσεις ο ίδιος.]

Είμαι σίγουρος ότι θα σκίσει και στην Ελλάδα ένα τέτοιο κίνημα που θα τα λέει όλα ωραία και ελπιδοφόρα, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ (δόξα το θεό) σταμάτησε να μας τάζει ό,τι βρει μπροστά του και μέσω του κυρίου Δραγασάκη είπε επιτέλους την αλήθεια, υπεύθυνα και με ρεαλισμό.

Καθώς λοιπόν το κόμμα Καμμένου έχει χάσει τη δυναμική του και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χάσει τους ψηφοφόρους τού "Λεφτά Υπάρχουν", οι ψηφοφόροι που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν οποιονδήποτε τους πει αυτά που θέλουν να ακούσουν, έχουν ανάγκη από νέο ηγέτη. Κατά προτίμηση κάποιον που ανέκαθεν ήταν χωμένος στο σύστημα και έτρωγε με χρυσά κουτάλια αλλά τώρα το παίζει ένα με το λαό και επαναστάτης.

Η πρώτη μου σκέψη θα ήταν κάποιος κωμικός, σαν τον Μπέπε Γκρίλλο. Πράγμα που αποκλείει δυστυχώς από τη λίστα τον Γιώργο Τράγκα. (Αν και αν το καλοσκεφτείς, την καριέρα του εδώ και καιρό ως κωμικός που υποδύεται τον ρεπόρτερ την κάνει.)


ΥΓ. Ο Χρήστος Παπανίκος σχεδίασε το πόστερ της επόμενης ημέρας:
από αριστερά Μπέπε Γκρίλο, Παύλος Χαϊκάλης, Λάκης Λαζόπουλος, Χάρρυ Κλυνν. Ποιος άλλος; 



Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου