Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ , ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


 Η  Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου- Άνδρου-Μυκόνου, αναφέρει:

"Είναι η δεύτερη φορά που αποδεικνύεται πόσο χρήσιμος είναι και θα είναι αυτός ο ανελκυστήρας και ποια  η κοινωνική προσφορά του ειδικά προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Σε όσες και σε όσους μέχρι τώρα το Κάστρο της Νάξου ήταν στόχος απλησίαστος και η εκεί επίσκεψη όνειρο απραγματοποίητο, τώρα έγινε μια  καθημερινή πραγματικότητα
Κάνουμε και πάλι έκκληση στην τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου  βαθμού, να αντιληφθούν τι έχει γίνει στο Κάστρο της Νάξου και χωρίς να περιορίζονται στο να επαινούν τους εμπνευστές, κατασκευαστές και χρηματοδότες, να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δείξουν έμπρακτα και τη δική τους ανθρώπινη ευαισθησία. Να συμβάλλουν και με δικά τους μέσα, ώστε το έργο αυτό να βοηθηθεί οικονομικά και να πετύχει το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε με τόσες θυσίες!
Η διαδρομή του ανελκυστήρα
 Ζητάμε οι  προσωρινές ξύλινες ράμπες, που εμείς προσωρινά κατασκευάσαμε  και οδηγούν από την έξοδο του ανελκυστήρα στην οδό Ιωάννη Δελλαρόκα  προς στην κεντρική πλατεία του Κάστρου, να αντικατασταθούν από το Δήμο με σταθερότερες και ακίνδυνες. Έτσι όχι μόνο η άνοδος προς το Κάστρο αλλά και η περιήγηση στα ιστορικά μνημεία του  θα είναι άνετη, ευχάριστη και προπάντων ακίνδυνη. Με την κατασκευή αυτή, (που είναι έργο τριών εργατών και τριών ημερών με μια ασήμαντη δαπάνη), όλα τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα μπορούν να επισκέπτονται το ιστορικό Κάστρο της Νάξου, να νιώθουν και να χαίρονται  ό,τι απόλαυσαν τα παιδιά των τριών αυτών ειδικών σχολείων του νησιού μας.
 Αγαπητά μας αδέλφια με κινητικά προβλήματα,
Το ενδιαφέρον και η αγάπη μας για σας, μας οδήγησε να σας εξασφαλίσουμε άνετη πρόσβαση στο Κάστρο της Νάξου, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την πρώην Σχολή Ουρσουλινών και σημερινό  Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νάξου, το Μητροπολιτικό Ναό μας, όπου φυλάσσεται η ιστορική εικόνα του Παναγίας του ενδέκατου αιώνα, την  ιστορική «Καπέλλα» (παρεκκλήσιο του Μάρκου Σανούδου)  και να απολαύσετε τη θέα των γειτονικών προς τη Νάξο νησιών των Κυκλάδων από την άνετη ταράτσα της πρώην Μονής Ουρσουλινών και σήμερα Ποιμαντικό και Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής μας, πίνοντας τον καφέ ή το αναψυκτικό σας.  
Ήδη καθορίζουμε το ωράριο λειτουργίας του ανελκυστήρα για το προσεχές καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας τον ειδικά εκπαιδευμένο συνοδό για τον ανελκυστήρα. 
ΠΗΓΗ ΝΑΞΟΣ NEWS

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου