Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ... ΑΛΛΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Κορφή Ξύδη - Η περιοχή που έχει χωροθετηθεί η κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου Δημοπρατείται, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη ,το έργο του ΧΥΤΑ Νάξου. Η δημοπράτηση θα γίνει την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ...

Ο ΧΥΤΑ Νάξου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη στις 9 Φεβρουαρίου του 2012 με προϋπολογισμό 9,1 εκ. €.
Θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή «Κορφή Ξύδη».. Θα καταλαμβάνει περίπου 44 στρέμματα, θα έχει μέση ετήσια δυναμικότητα  15.450 τόνους αστικών στερεών αποβλήτων και εκτιμάται ότι θα καλύψει τις ανάγκες του νησιού για 20 χρόνια. Το έργο περιλαμβάνει επίσης έργα οδοποιίας, πρασίνου, περίφραξης και προμήθεια ενός αυτοκινούμενου μηχανήματος διάστρωσης και συμπύκνωσης απορριμμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι για την ακύρωση της μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων , έχουν προσφύγει οι Σύλλογοι Γαλήνης και Εγγαρών καθώς και η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου στο ΣτΕ.

Η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητηθεί στις 27 Φεβρουαρίου του 2013.
Οι σύλλογοι διαφωνούν με την χωροθέτηση του έργου και είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν οποιοδήποτε περιθώριο ή τρόπο έχουν προκειμένου να σταματήσουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία όπως υποστηρίζουν δεν είναι η κατάλληλη για περιβαλλοντικούς, ιστορικούς και άλλους λόγους τους οποίους αναφέρουν στην ένσταση που έχουν κάνει στο ΣτΕ.
ΠΗΓΗ NAXOS NOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου