Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΣΟΚ


Kρατάει «κλειστά τα χαρτιά» του ενόψει συνεδρίου ο Βενιζέλος...



Γράφουν και σβήνουν στην Ιπποκράτους τα πολιτικά κείμενα του συνεδρίου, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να τεθούν σε δημόσιο διάλογο.
Έτοιμο είναι το προσχέδιο του Καταστατικού το οποίο ωστόσο με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν ...
κρύβει μεγάλες εκπλήξεις πλην της δυνατότητας συγκρότησης ρευμάτων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα οποία μάλιστα θα μπορούν να διεκδικούν την εκπροσώπησή τους στα όργανα του κινήματος. Στα σκαριά βρίσκεται και το κείμενο της νέας διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κείμενα των πολιτικών θέσεων του κόμματος δεδομένου ότι πάγιο αίτημα όλων των στελεχών είναι η αναδιαμόρφωση της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ ενταγμένης στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, ακριβώς έναν μήνα πριν από την έναρξη του συνεδρίου (28 Φεβρουαρίου) ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με την ατζέντα του συνεδρίου και περιορίζεται να επισημαίνει στα στελέχη του ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγάλες εκπλήξεις.

Αυτές –οι εκπλήξεις-σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπορεί να επεκταθούν ακόμη και σε αιφνιδιαστική αλλαγή συμβόλων και ονόματος ή ακόμη και σε δραματικές ανατροπές στο νέο καταστατικό σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής των οργάνων.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση έχει γίνει σαφές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αποφασίσει να την στηρίξει και επιπλέον να δεσμεύσει το συνέδριο για την στρατηγική του κόμματος στις επόμενες εκλογές προσανατολισμένη στις συμμαχίες. Καθοριστικό σημείο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, θέμα που θα θέσει ο ίδιος αμέσως μετά το Συνέδριο στον πρωθυπουργό.

Πάντως σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος αν κρίνει κανείς από την χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την μισθοδοσία των κληρικών αντιλαμβάνεται ότι επί της παρούσης η Ιπποκράτους δεν είναι διατεθειμένη να …σπρώξει το θέμα διαχωρισμού των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας.


Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου