Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


Κλειδωμένος ο «Πύργος Μπαζαίου» για τους Ιερείς 

 Το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού του 16ου αι. ή Πύργου ΜπαζαίουΘα τελέσουν υπαίθρια τον Εσπερινό

Την απαγόρευση να τελέσει την Πανήγυρη του Τιμίου Σταυρού στην Ιερή Μονή του Σαγκρίου καταγγέλει η Ιερή Μητρόπολη Παραναξίας. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Βαζαίος «προφασιζόμενος» την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης στη Μονή δεν επιτρέπει στην εκκλησία να τελέσει τις θείες λειτουργίες εντός του Ναού.
 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος ματαίωσε το ταξίδι του στην  Πάρο και τη λειτουργία στην Εκατονταπυλιανή, προκειμένου επικουρούμενος και από άλλους Ιερείς να τελέσει τον Εσπερινό έστω και υπαίθρια προκειμένου να μην «διακοπεί η χιλιόχρονη λειτουργική ζωή μιας ιστορικής και παλαίφατης Μονής που επιθυμούν ορισμένοι τα τελευταία χρόνια να μετατρέψουν σε τόπο πραγματοποίησης φεστιβάλ και θεατρικών παραστάσεων».
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Μητρόπολης Παροναξίας:

Με θλίψη ανακοινώνουμε στους ευσεβείς Χριστιανούς της Νάξου ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου απαγορεύει για φέτος την τέλεση της Πανηγύρεως της Μονής επικαλούμενος την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης του Καθολικού της Μονής που προκλητικά ονομάζει Πύργο του.
Kατόπιν τούτου, ο Σεβασμιώτατος ματαιώνει τη μετάβασή του στην Πάρο για την πραγματοποίηση της Πανηγύρεως του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής και θα τελέσει μαζί με Ιερείς και Διακόνους τον Εσπερινό του Σταυρού υπαίθρια για να μην διακοπεί η χιλιόχρονη λειτουργική ζωή μιας ιστορικής και παλαίφατης Μονής που επιθυμούν ορισμένοι τα τελευταία χρόνια να μετατρέψουν σε τόπο πραγματοποίησης φεστιβάλ και θεατρικών παραστάσεων.
Ο Εσπερινός απόψε (13 Σεπτεμβρίου) θα αρχίσει στις 7 μ. μ.
«Όλοι οι Νάξιοι που αγαπάμε το Μοναστήρι του Σταυρού και είμαστε προσηλωμένοι στις Ελληνορθόδοξες Παραδόσεις μας καλούμαστε να δώσουμε το χριστιανικό παρόν μας εκφράζοντας συγχρόνως και την ειρηνική διαμαρτυρία μας για την προσπάθεια αλλοίωσης που επιχειρείται.
Όλοι απόψε στις 7 το απόγευμα στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου, προσκαλεί τους πιστούς η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου