Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ!!!


H Ελλάδα στον ρόλο του... καλού πειραματόζωου...


Κομβικός θα είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Φρανκφούρτη, αν κι εφόσον η ΕΚΤ πάρει το «πράσινο φως» για να διασφαλίσει τη δυνατότητα παρέμβασης στις ευρωπαϊκές αγορών ομολόγων, προκειμένου να διατηρήσει τα spreads δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα, τότε ο πρώτος στόχος θα είναι τα ελληνικά.
Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι: α) εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, που χρήζει άμεσης παρέμβασης β) η ελληνική αγορά είναι τόσο ρηχή, που δεν θα απαιτηθούν ιδιαιτέρως μεγάλα κεφάλαια για να αποδειχθεί αν η παρέμβαση της ΕΚΤ μπορεί να είναι αποτελεσματική ή όχι.



Υπό μια έννοια, η Ελλάδα και στην περίπτωση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος «πειραματόζωου», προκειμένου να φανεί αν μια πρόταση μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο σχέδιο βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας και ότι απλά θα πρέπει να καμφθούν και οι τελευταίες αντιστάσεις από την πλευρά της Γερμανίας. Μόλις συμβεί και αυτό, τότε το project θα μπει σε εφαρμογή.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου