Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


"Η Σίφνος στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο" - Καμία σύσκεψη για τη Νάξο ...???

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές το λιμάνι
της Νάξου απο τη δεκαετία του '80
"...Το ενδιαφέρον στον "έρημο τόπο" έχει περιοριστεί στα σαράντα καθίσματα  της πλατείας και στη "μαγκιά" που μας την ... έριξε κάτω ο βοριάς.."
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας η Σίφνος βρέθηκε "στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίο". Μετά την Τήνο λοιπόν στο επίκεντρο της Περιφέρειας και η Σίφνος. Το ενδιαφέρον για τα προβλήματα των νησιών, μεγάλο, τα έργα λιγότερα (λόγω συγκυριών ως επί το πλείστον) αλλά στη Νάξο δεν "κουνάει φύλλο" λές και την ξέχασαν ακυβέρνητη στη μέση του πελάγου. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μας ενημερώσει τι γίνεται με τα μεγάλα έργα. Το ενδιαφέρον στον "έρημο τόπο" έχει περιοριστεί στα σαράντα καθίσματα  της πλατείας και στη "μαγκιά" που μας την ... έριξε κάτω ο βοριάς. Η Δημοτική αρχή (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) του μεγαλύτερου νησιού δεν ιδρώνει στο ελάχιστο απο την ανάγκη εκτέλεσης των μεγάλων έργων υποδομής, και έχει χαθεί μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας παρασύροντας πολίτες και ΜΜΕ να ασχολούνται με αυτά. Κατά τα λοιπά το δελτίο τύπου της περιφέρειας που αναφέρεται στη Σίφνο έχει ως εξής:
Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σίφνου, Ανδρέα Μπαμπούνη, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Άγγελου Τσιργή, του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του Περιφερειακού Συμβούλου, Πέτρου Ηλιακή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, διεξήχθη σήμερα (18/07) η σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που αφορούν στο νησί της Σίφνου. Κατά τη συνάντηση, πρωτοβουλία του Αντιπεριφεριεάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου, αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί ανά τομέα και έπειτα από συζήτηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση δυσλειτουργιών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τόσο τα θέματα υγείας του νησιού όσο και τα έργα εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και αποχέτευσης, η μελέτη των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, οριστικοποιήθηκε κοινά αποδεκτή λύση για τη μελέτη βελτίωσης του λιμανιού στις Καμάρες. Τέλος, συζητήθηκε η πορεία των έργων οδοποιίας, καθώς και του Σφαγείου του νησιού αλλά και της Διαχείρισης και Διάθεσης Πόσιμου Νερού, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τη σύσκεψη απασχόλησαν και θέματα αγροτικής ανάπτυξης αλλά και κοινωνικών δομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου