Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΥΝΦΩΝΕΙ?


«Όχι νέα μέτρα το 2012»...


Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012, αποφάσισαν σήμερα οι κυβερνητικοί εταίροι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών. «Συμφωνήσαμε σε όλα», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη λήξη της σύσκεψης, διάρκειας τρεισήμισι ωρών. Οι συζητήσεις για τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ θα συνεχιστούν μέχρι την έλευση της τρόικας. «Θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα και όχι νέα μέτρα με το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας», δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ ο κ. Φώτης Κουβέλης τόνισε την αναγκαιότητα της παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής».
«Ήταν μία χρήσιμη συνάντηση», είπε ο κ. Στουρνάρας και διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης συζητήθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις σχετικά με το πακέτο το περικοπών και όχι σε συγκεκριμένα μέτρα.
Βενιζέλος: «Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς»



Από την πλευρά του, μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε πως είναι αναγκαία η παράταση της οικονομικής δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ για τα πρόσθετα μέτρα, θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις των κυβερνητικών εταίρων.

«Συμφωνήσαμε να καταρτιστεί δική μας πρόταση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα γιατί μόνο έτσι μπορεί να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2012 και να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2013», είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση στην αγορά και να καταπολεμήσουμε την ανεργία».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια μέσω ισοδύναμων μέτρων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε μεγάλη έμφαση στην εικόνα της Ελλάδας διεθνώς και τόνισε ότι αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα. «Όσον αφορά την τρόικα, θα υπάρξει σειρά επαφών με τους εταίρους μας για να αλλάξει το κλίμα. Η σχέση μας με την τρόικα πρέπει να είναι ουσιαστική και να αλλάξει η εντύπωση για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Για αυτό το λόγο, θα συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Σχεδιασμού», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Κουβέλης: «Όχι νέα μέτρα το 2012»

Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα επιβάρυνσης στα νοικοκυριά το 2012. Για το τέλος ακίνητης περιουσίας, προωθούμε ανεύρεση μέτρων για να βοηθηθούν οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε κι αυτός με τη σειρά του, την αναγκαιότητα της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη η περικοπή των δημόσιων δαπανών, δίνοντας έμφαση όχι στο μισθολογικό κόστος αλλά στο λειτουργικό.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε επίσης, πως χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ με τα κονδύλια που θα έρθουν από το εξωτερικό πρέπει να αναθερμανθεί η αγορά.

Χρειάζονται ακόμα, είπε ο κ. Κουβέλης, διορθωτικές αλλαγές για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και χαλάρωση των ρυθμίσεων του Τειρεσία, κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα, την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «θα τηρηθούν όλα όσα συμφωνήσαμε τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».


Κεδίκογλου: «Απασχόληση, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, οι στόχοι της κυβέρνησης»

«Η κυβέρνηση κινείται σταθερά στο πλαίσιο που συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Στόχος της είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, καθώς και η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου μετά το τέλος της σύσκεψης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου