Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Επιστολή – διαμαρτυρία του Δημάρχου, για τη φημολογούμενη κατάργηση των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας


 «Κύριε Υπουργέ,
Κατ’ αρχήν σας απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας για δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που μόλις αναλάβατε!
Πολύ πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου δεν θα χρηματοδοτηθούν για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν σε αυτούς, δηλαδή για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», για τους βρεφονηπιακούς –παιδικούς σταθμούς, για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ.

Ο Δήμος μας, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος των Κυκλάδων και ο πλέον πολυνησιακός Δήμος της Ελλάδας, δεν είναι μόνο νησιωτικός, αλλά είναι και ορεινός. Ο αποκλεισμός του από τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων των κοινωνικών δομών θα υπογράψει την καταδίκη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, τη στιγμή που ο Δήμος μας, όπως όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας θα είναι αδύνατον να υποστηρίξει οικονομικά τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των δομών.

Κύριε Υπουργέ,
Αν αληθεύει ότι ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στο υψηλό ΑΕΠ που παρουσιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει το Υπουργείο και η Ελληνική Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι αυτό είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ, αφού δυστυχώς τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου δεν είναι όλα Ρόδος, Πάρος Μύκονος και Σαντορίνη.
Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την περίφημη νησιωτικότητα, η οποία τελικά μόνο στα χαρτιά υπάρχει, και να μας αντιμετωπίσετε ΙΣΑΞΙΑ με τους υπόλοιπους Δήμους της πατρίδας μας.
Είστε και εσείς Κυκλαδίτης, γνωρίζετε τα προβλήματά μας από κοντά και πιστεύουμε ότι θ’ ανταποκριθείτε στο πρόβλημά μας με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα.»

Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, δήλωσε επίσης:
«Ως διοίκηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχουμε αποδείξει την ευαισθησία μας για τις παροχές κοινωνικού προσανατολισμού και, ειδικά με την παρούσα οικονομική συγκυρία, επιζητούμε να τις εντείνουμε. Θα ήταν σοβαρό πλήγμα για το Δήμο μας η κατάργηση των κοινοτικών προνοιακών προγραμμάτων, με πολλές δυσχερείς παραμέτρους. Προς τούτο, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και με την αρωγή της Πολιτείας, ώστε αυτά τα προγράμματα να συνεχιστούν και οι δημότες μας να συνεχίσουν να εισπράττουν τη σημαντική αυτή βοήθεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου