Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ... "ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ"



Μόντι: «Ασπίδα προστασίας κατά της κρίσης, αλλιώς η Ιταλία δεν υπογράφει»
Ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επετεύχθη στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, χαρακτηρίζοντάς την πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ.... Όπως δήλωσε, «η ικανοποίηση για την ιταλια είναι διπλή: τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και επειδή ενίσχυσε τη διαδικασία μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως οι συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους του πέρασαν «μια πολύ δύσκολη στιγμή». «Υπήρξαν λίγες εντάσεις», αλλά «αυτό ήταν χρήσιμο», δήλωσε.
«Αν και αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας στο σύμφωνο ανάπτυξης, η Ιταλία εξέφρασε μια επιφύλαξη και εμπόδισε την άμεση υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης, όπως έκανε στη συνέχεια και η Ισπανία», εξήγησε.
Τελικά, όπως επισήμανε, αυτό το μπρα-ντε-φερ κατέληξε σε ικανοποιητικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης.
«Με αίτημα της Ιταλίας εισήχθη, μετά από μακρά συζήτηση, μια παράγραφος στη δήλωση για τους μηχανισμούς σταθεροποίησης των αγορών σχετικά με τα κράτη που σέβονται τις συστάσεις που γίνονται προς τις χώρες τους καθώς και το σύμφωνο σταθερότητας», όμως δυσκολεύονται παρόλα αυτά να χρηματοδοτηθούν στις αγορές λόγω απαγορευτικών επιτοκίων, δήλωσε ο Μόντι.
«Αυτή είναι η περίπτωση της Ιταλίας αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η Ρώμη δεν σκοπεύει να προσφύγει προς το παρόν στους μηχανισμούς αυτούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιταλία «αγωνίσθηκε γι΄ αυτά τα μέτρα, αλλά δεν προτίθεται προς το παρόν να επωφεληθεί από αυτά».
Πρόσθεσε πως «οι χώρες που θα ήθελαν να επωφεληθούν απ' αυτές τις παρεμβάσεις σταθεροποίησης θα πρέπει να το ζητήσουν, αλλά αν εκπληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα πρέπει να υποβληθούν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπογράψουν ένα μνημόνιο, αλλά δεν θα έχουν την τρόικα, θα πρέπει μόνο να συνεχίσουν να σέβονται τις αποφάσεις που σέβονται ήδη».
Αναφερόμενος τέλος στη στη χθεσινή νίκη της χώρας του στον ημιτελικό του Euro 2012 επί της Γερμανίας με 2-1, δήλωσε ευτυχής και υπερήφανος για την επιτυχία της ιταλικής εθνικής ομάδας και ανέφερε ότι θα πάει την Κυριακή στο Κίεβο για τον τελικό εναντίον της Ισπανίας.
ΑΝΑδημοσίευση απο http://dimotikosafari.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου