Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Νέα παράταση για την υπαγωγή σε ρύθμιση για το φερόμενο χρεωστικό άνοιγμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων των πρώην Δήμων Νάξου και Δρυμαλίας και των πρώην Κοινοτήτων Κουφονησίων, Σχοινούσας, Ηρακλειάς και Δονούσας, έλαβε χθες Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 


Το ποσόν που τελικώς καταλογίζεται στο δήμο, είναι ύψους 1.196.861 ευρώ. 
 Υπενθυμίζεται, ότι το χρέος που αποδίδεται στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αφορά τα διαστήματα, για τον πρώην δήμο Νάξου μέχρι το 2000, οπότε συνέστησε Οικονομική Υπηρεσία, για τον πρώη δήμο Δρυμαλίας μέχρι το 2003 και για τις Μικρές Κυκλάδες μέχρι το 2010, οπότε και εντάχθηκαν στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όπως επισήμανε στο naxos-news, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αργύρης Ανευλαβής:
"Δεν αποποιούμεθα τυχόν υποχρεώσεις που θα βεβαιωθούν μετά από ελέγχους των ορκωτών λογιστών. Διαπιστώνουμε όμως με βάση τα ευρήματα, ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα και τεκμηριωμένα στοιχεία για το υπόλοιπο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να θεωρηθεί το ποσόν που καταλογίζεται στο δήμο, ως ορθό".

Ο δήμος, κοινοποιεί την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών στη Νομική Υπηρεσία του για να πράξει όσα απαιτούνται.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση, έληγε αρχικά στις 31 Δεκεμβρίου 2011 και δόθηκε 6μηνη παράταση, αν και είχε ζητηθεί από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ετήσια.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση, δίνει το δικαίωμα στο δήμο, όταν αποδειχθεί ότι χρωστάει τελικώς κάποιο ποσό, να υπαχθεί στη δανειακή σύμβαση με 25 χρόνια αποπληρωμής με μηνιαίες δόσεις και ετήσιο επιτόκιο 7%.

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, διαχώρισε τη θέση της, μη αποδεχόμενη τον καταλογισμό του χρέους.

Τις ενστάσεις της προέβαλε και η δημοτική σύμβουλος των Πολιτών για τα Νησιά μας.
ΠΗΓΗ ΝΑΧΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου