Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ????
ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ??,
 ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ???
Με δύσκολους οιωνούς ξεκινά η προσπάθεια αναγέννησης του πασοκ το περίγραμμα της οποίας αναμένεται να δώσει ο Ευάγγελος βενιζελος στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η δεύτερη άρνηση που εισέπραξε χθες από τον Ανδρέα Λοβέρδο στον οποίο πρότεινε να αναλάβει θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, σηματοδοτεί ίσως την απαρχή ρήξεων στο εσωτερικό του Κινήματος....
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει καταλήξει στο πως θα κινηθεί εφεξής, αλλά η φράση που φέρεται να είπε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «διαφωνεί απολύτως με την στρατηγική του» καταδεικνύει ότι το ρήγμα είναι βαθύ. Στον πυρήνα των δυσαρεστημένων κινούνται και οι Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Τους δύο πρώτους η Ιπποκράτους τους θεωρεί περίπου «προγραμμένους», εκτιμώντας ότι πολεμούν προσωπικά τον πρόεδρο του πασοκ ωστόσο ο κ. Βενιζέλος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κάνει άνοιγμα προς την πρώην υπουργό Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Διαμαντοπούλου είχε διατυπώσει σε έντονο ύφος τις αντιρρήσεις της για την αποδοχή εκ μέρους του κ. Βενιζέλου της υπουργοποίησης του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, σφοδρού πολέμιου της μεταρρύθμισης που είχε περάσει. «Θέλεις να με οδηγήσεις εκτός ΠΑΣΟΚ;» φέρεται να είχε διερωτηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου στο θυελλώδες τηλεφώνημα προς τον κ. Βενιζέλο.

Σήμερα πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το στίγμα των προθέσεων του για το νέο ξεκίνημα του κόμματος αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του. Αυτό θα το πράξει στις 7-8 Ιουλίου, οπότε προγραμματίζεται η Συνδιάσκεψη του Κινήματος. Εκεί θα εισηγηθεί την νέα διακήρυξη του κόμματος. Σήμερα πάντως, θα ανακοινώσει τα καθήκοντα της κοινοβουλευτικής ομάδας και θα δώσει τα οργανοδιαγράμματα σε σχέση με τις δρομολογούμενες αλλαγές.
Μετά την αποδοχή της θέσης του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την έτερη θέση θα προτείνει έναν εκ των Φίλιππου Σαχινίδη, Κώστα Σκανδαλίδη, Εύης Χριστοφιλοπούλου, Μάρκου Μπόλαρη και Πάρι Κουκουλόπουλου. Επίσης, για νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προαλείφεται ο Γιάννης Μανιάτης (ακούγεται και το όνομα του κ. Κουκουλόπουλου).
Καθήκοντα γενικού διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται να αναλάβει ο Βασίλης Γερανίδης, ενώ για την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου