Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΤΟΝ " ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ" Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


Αντιδρούν κάτοικοι και επαγγελματίες της Νάξου για τα προβλήματα καθαριότητας

Πληροφορίες, αναφέρουν, ότι επαγγελματίες έστειλαν ενυπόγραφη επιστολή στο δήμο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ζητώντας να τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι, ενώ παράλληλα περιγράφουν στην ίδια επιστολή την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργείται καθημερινά στο κεντρικότερο σημείο της Χώρας Νάξου, που είναι και η βιτρίνα του νησιού. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος, Μανώλης Πολυκρέτης, αναμένεται να στείλει ενημερωτική ανακοίνωση σε επαγγελματίες της παραλίας να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στους κάδους του μικρού προβλήτα, όπως γινόταν και το περασμένο καλοκαίρι, ιδιαίτερα αυτά των καταστημάτων εστίασης, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια από την παραλιακή οδό. 

Ο αναγνώστης του naxos-news.gr, Σταμάτης Δημητροκάλλης (Σταματάκης) περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στο  χώρο στάθμευσης στην Αγία Άννα. Κάδοι υπερφορτωμένοι και ξεχειλισμένοι από παντός είδους σκουπίδια με δυσάρεστες οσμές και ποντίκια δίνουν μια αρνητική εικόνα προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια των λιγοστών φέτος επισκεπτών.

Οι επιχειρηματίες, που αγωνιούν μήπως η κατάσταση που υπάρχει έχει αρνητικό αντίκτυπο στους επισκέπτες της περιοχής και κατ’ επέκταση στις επιχειρήσεις τους, που έτσι κι αλλιώς πλήττονται, καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά, ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει τόσο από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αγερσανίου κ. Μαργαρίτη όσο και από τους ίδιους, η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τους αγνοεί και δεν δίνει λύση στο πρόβλημά τους.

Οι επιχειρηματίες ζητούν, όπως είχαν επισημάνει και πριν λίγες μέρες, οι κάδοι να διασκορπιστούν στην περιοχή -όπως παλιότερα- και να μην είναι συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο σημείο ή να μεταφερθούν σε θέση που να μην υπάρχουν κοντά επιχειρήσεις.

Επίσης, επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να ανάβουν τα φώτα στο πάρκινγκ μετά της 9 το βράδυ και ότι το πάρκινγκ πρέπει να τσιμεντοστρωθεί διότι όταν φυσάει σηκώνει πολύ σκόνη και προκαλεί ζημία στις επιχειρήσεις τους.

Ζητούν λοιπόν απαντήσεις από τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Πολυκρέτη για τον αν θα βάλει κάδους και σε άλλα σημεία.

Όπως μας ενημέρωσε επιχειρηματίας της περιοχής εάν άμεσα δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, οι επιχειρηματίες απειλούν με «ασφαλιστικά μέτρα» αφού πλέον έχουν αγανακτήσει.

Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα, καμία συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει γίνει, ενώ στο ερώτημα που θέσαμε για το θέμα την Παρασκευή στον κ. Μ. Πολυκρέτη, δεν μας έδωσε σαφή απάντηση.
 πηγη naxosnews



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου